De Ziua Europei, PES Activists România ajunge la 8000 de membri şi demarează campania „România cere Schengen!”

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on mai 11, 2015 with No Comments

Sâmbătă, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, organizaţia PES Activists România a desfăşurat, la Târgovişte, evenimentul „1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană”, la iniţiativa preşedintelui organizaţiei – europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Evenimentul a fost un prilej pentru a marca înscrierea în PES Activists România şi în PSD a 1000 de noi persoane, dar şi pentru a demara campania „România cere Schengen!”, la 30 de ani de la semnarea acordului de liberă circulaţie. Pentru a da un semnal celor care se opun intrării României în Schengen, participanţii la eveniment au purtat tricouri inscripţionate cu mesajele „România cere Schengen!” / „Romanians for Schengen!”.

La eveniment au luat parte şi premierul Victor Ponta, europarlamentarul Victor Negrescu şi preşedintele PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu. Organizaţia PES activists Arad a fost reprezentată la eveniment de o delegaţie formată din zece activişti PES, coordonaţi de preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar şi de coordonatorul judeţean PES activists Arad, Cristian Videscu – ambii fiind totodată şi vicepreşedinţi la nivel naţional ai PES activists România.

Însumând 8000 de membri, reţeaua de activişti PES din România este cea mai numeroasă din Europa. „1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană – organizaţia PES Activists România ajunge astfel la peste 8000 de activişti la nivel naţional şi, mai ales, demonstrează că oamenii vin alături de noi pentru valorile de stânga europene pe care le reprezentăm. Încă din 2007, în fiecare an, împreună cu structura pe care o coordonez, PES Activists România, organizăm un eveniment dedicat zilei Europei. În acest an, le-am arătat celorlalte ţări membre ale UE solidaritatea noastră faţă de valorile europene şi am reiterat faptul că aderarea României la spaţiul Schengen este o prioritate pentru o adevărată integrare. De aceea, am lansat astăzi şi campania noastră «România cere Schengen!», prin care vrem să subliniem că sărbătorirea celor 30 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen trebuie să se concretizeze prin integrarea României în această zonă de liberă circulaţie”, a declarat preşedintele PES Activists România, europarlamentarul Victor Negrescu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a subliniat, în cadrul evenimentului, că este important ca stânga românească să aibă cu adevărat militanţi, precum cei din PES Activists România. „Vreau să vă salut, în primul rând pe Victor Negrescu, şi toţi membrii PES Activists, pentru ideea de a sărbători Ziua Europei. Vreau să spun câteva cuvinte despre organizaţia PES Activists şi despre PSD. Este esenţial, pentru bătăliile care vor veni în 2016, să avem cu adevărat militanţi”, a afirmat Victor Ponta.

 

.

No Comments

Comments for De Ziua Europei, PES Activists România ajunge la 8000 de membri şi demarează campania „România cere Schengen!” are now closed.