Dacă nu știați, președintele (interimar) Țolea vă informează: „Elicopterul NU este al Aradului, al Timișului, ci a Ministerului de Interne“

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , ,

Published on ianuarie 17, 2016 with No Comments

tolea

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, doreşte să precizeze că locuitorii judeţului nostru vor putea să beneficieze în continuare de serviciile din sistemul de urgenţă, inclusiv de elicopterul SMURD. „Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter”, afirmă Adrian Ţolea.
În fapt, elicopterul SMURD aparţine de Ministerul de Interne şi asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării, mai precis judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş. Elicopterul în sine îşi are baza la Aeroportul Arad, atât datorită poziţionării geografice, cât mai ales a condiţiilor pe care le-a oferit şi le oferă în continuare Consiliul Judeţean Arad. Cadrul medical este asigurat de medici din trei judeţe, Arad, Bihor şi Timiş, care în perioada în care efectuează acest serviciu de gardă sunt prezenţi tot la Arad.
„Noi am asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului. Aici mă refer la investiţia iniţială, dar şi la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare. Elicopterul nu este al Aradului, al Timişului, ci al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică sau jurnalistică. Regret că unele afirmaţii sunt preluate şi amplificate, efectul direct fiind inducerea unei stări de disconfort, chiar panică, în rândul cetăţenilor. Consider că Aradul oferă un cadru normal, medical, tehnic şi administrativ, pentru ca elicopterul SMURD să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune, totul pentru sănătatea românilor din această zonă a ţării”, a completat Adrian Ţolea.
Pentru a întări idee că Aradul oferă un cadru optim pentru elicopterul SMURD, Adrian Ţolea mai precizează că „activitatea Aeroportului Arad, cât şi condiţiile aeronautice oferite, se vor îmbunătăţi simţitor odată cu darea în folosinţă a noii aerogări, modernizată după standarde care să perimtă accesarea mai multor curse, interne şi internaţionale. De fapt, în perioada imediat următoare vom parafa o înţelegere cu un operator de curse aeriene, iar din primăvară vom avea curse atât interne, cât şi internaţionale”.

No Comments

Comments for Dacă nu știați, președintele (interimar) Țolea vă informează: „Elicopterul NU este al Aradului, al Timișului, ci a Ministerului de Interne“ are now closed.