Noi investiții cu finanțare europeană în județul Arad – peste 5 milioane de euro pentru servicii de sănătate moderne și infrastructura velo

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 15, 2019 with No Comments

Trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de peste 5 milioane de euro, au fost semnate astăzi, 15 aprilie 2019, de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Județean Arad și Primăria Orașului Sântana.

Sunt proiecte pentru modernizarea serviciilor medicale în județul Arad, prin noi dotări și dezvoltarea infrastructurii de sănătate, dar și investiții care au în prim plan reducerea poluării și mobilitatea urbană.

***

Proiectele care au ca beneficiar Consiliul Județean Arad se referă la dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul aceluiași spital:

 

  • „Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”;
  • „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etapa a II-a”;

 

Semnatarii contractelor au fost domnul Iustin CIONCA, președintele Consiliului Județean Arad, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrenyi Karoly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor.

Valoarea totală a proiectului este de 10.475.854,37 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 10.266.337,28 lei. Perioada de implementare este de 16 luni.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Arad va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol partial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf.

Valoarea totală a investiției este de 6.770.408,44 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 6.635.000,19 lei. Proiectul trebuie implementat în decurs de 30 de luni.

Piste pentru biciclete și sistem de bike sharing la Sântana

Cel de-al treilea proiect are ca beneficiar Primăria Sântana și vizează amenajarea de piste pentru biciclete în acest oraș.

Vor fi realizate patru tronsoane de piste, cu o lungime totală de 7,478 km. Este prevăzută, de asemenea, implementarea unui sistem public de închiriere a bicicletelor – bike sharing, format din 90 de biciclete, 8 posturi, unități de comunicare și software.

Semnatarii contractului au fost domnul Daniel Sorin TOMUȚA, primarul orașului Sântana, și domnul Sorin MAXIM.

Valoarea totală a investiției este de 7.582.944,00 lei, din care finanțare nerambursabilă – 7.431.285,12 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

***

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale (UAT Județul Arad), respectiv Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon (UAT Orașul Sântana).

 

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 430 de proiecte, în valoare totală de 557,47 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 451,01 milioane euro.

 

***

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi: telefon/ fax – 0256-491.981/ 0256-491.923, e-mail – office@adrvest.ro.

No Comments

Comments for Noi investiții cu finanțare europeană în județul Arad – peste 5 milioane de euro pentru servicii de sănătate moderne și infrastructura velo are now closed.