„Culori şi zâmbete”- proiect-pilot premiat în cadrul Competiţiei „Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on septembrie 25, 2013 with No Comments

Proiectul „Culori şi zâmbete” iniţiat de Poliţia Locală Arad continuă odată cu începerea noului an şcolar.  Acesta vizează înfrumuseţarea spaţiilor de depozitare a deşeurilor prin colorarea platformelor gospodăreşti din cartierele municipiului de către elevi voluntari, alături de elevi aflaţi sub o formă de protecţie socială, sub coordonarea unui cadru de specialitate – artist plastic. Cele minim 10 platforme avute în vedere prin proiectul premiat la nivel naţional cu suma de 7500 lei au fost realizate , la finele anului şcolar trecut dar şi în cursul vacanţei. Acestea sunt situate în cartierele Aurel Vlaicu, Grădişte, Confecţii, pe Calea Victoriei şi pe malul Mureşului.

Lucrările de înfrumuseţare a spaţiilor respective vor continua până la epuizarea fondurilor. Astfel joi, 26.09.2013, se va lucra în cartierul Confecţii.

„În funcţie de numărul de copii care sunt prezenţi, vom desena şi colora simultan o platformă sau mai multe. Până în acest moment proiectul s-a dovedit a fi un succes, fiind extrem de apreciat de locuitorii blocurilor care se folosesc de aceste spaţii, mai puţin convenţionale pentru o astfel de activitate artistică. Elevii îşi anunţă participarea  pe o reţea de socializare, iar acum vin după orele de curs,  fapt care trebuie menţionat, fiind demn de laudă. Deşi iniţial în proiect au fost implicate două şcoli din municipiu, unde predă profesorul îndrumător Sabin Chintoan, în timpul vacanţei de vară s-au implicat elevi de la mai multe unităţi de învăţământ, copii care locuiesc în blocurile din apropierea platformei la care se lucra, voluntari străini, chiar şi părinţi care şi-au însoţit copiii şi care au pictat alături de aceştia” – precizează Nicoleta Belean, reprezentant al Poliţiei Locale, coordonator al proiectului.

Suma de bani destinată realizării proiectului este de 7500 de lei, primită din partea Asociației CRIES Timișoara, în urma unei competiții naționale de proiecte. ”Culori șI zambete” a fost jurizat de  o echipă de evaluatori independenți din capitală, alături de alte 10 proiecte înscrise în competiţie de Grupurile locale de acțiune din Timișoara, Oradea, Cluj Napoca, Sibiu și București, condițiile de eligibilitate fiind bine determinate. Proiectele-pilot premiate în cadrul concursului sunt dezvoltate în dinamica proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active, implementat de Asociația CRIES în parteneriat cu Rețeaua IRIS, Institutul Intercultural Timișoara, Serviciul APEL și Reper 21, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2010-2013. Competiția Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate a urmărit susținerea unor demersuri inovatoare social, la nivelul celor 8 orașe în care s-au dezvoltat Grupuri locale de acțiune și s-a aplicat metodologia participativă de construire a unor inițiative inovatoare care să răspundă la problemele comunității. Fondul de premiere provine din fonduri europene și fonduri ale asociației CRIES – Centrul de resurse pentru inițiative etice și solidare.

„Culori şi zâmbete” este implementat de Poliţia Locală Arad, în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Fundaţia ProPrietenia, Şcoala Generală „Aron Cotruş” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”. Obiectivele principale sunt conştientizarea populaţiei asupra importanţei păstrării curăţeniei în oraş şi responsabilizarea asupra mediului înconjurător în ceea ce priveşte protecţia acestuia.

[nggallery id=71]

 

 

No Comments

Comments for „Culori şi zâmbete”- proiect-pilot premiat în cadrul Competiţiei „Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate” are now closed.