Începe Marșul pentru Basarabia!

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 10, 2014 with No Comments

Mii de bucureșteni vor cere duminică unirea cu Basarabia în cadrul unei ample manifestații stradale, care va începe la ora 14:00 de lângă Muzeul  Țăranului Român. Lor li se vor alătura și o mie de tineri de peste Prut. Organizatorii vor cere solidaritate cu basarabenii în actualul context geopolitic și acțiuni mai hotărâte în ceea ce privește proiectul de țară asumat de către toți candidații importanți la alegerile prezidențiale.

Marșul se va desfășura pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Strada Franceză – Piața Sfântul Anton și se va încheia prin citirea unei proclamații. Participanții, dar și trecătorii, vor fi invitați să fie vopsiți pe față cu tricolorul albastru-galben-roșu, comun pentru cele două state. De asemenea, sute de banderole și steaguri vor flutura, însă organizatorii atenționează că orice însemn politic este interzis.

,,Cel de-al doilea stat cu populație majoritar românească, Republica Moldova, este mult prea fragil pentru a face față singur agresiunii rusești. Ieșim în stradă la București pentru a arăta basarabenilor că ne pasă de ei. Un număr consistent de basarabeni vor Unirea și este de datoria noastră să răspundem fraților de peste Prut” a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

***

Aproximativ 25% din populația Republicii Moldova este de acord cu unirea cu România iar alți 27% dintre cei de peste Prut sunt mai degrabă favorabili acestei idei, potrivit unui sondaj emis publicității în luna martie de către Centrul Român de Studii și Strategii. Pe parcursul ultimului an, atât președintele cât și premierul României au vorbit despre necesitatea unui proiect de reîntregire națională. Toți candidații importanți la alegerile din luna noiembrie sunt de acord cu această idee.

 

No Comments

Comments for Începe Marșul pentru Basarabia! are now closed.