Constantin Dima este noul fundaș al „Bătrânei Doamne”

Written by admin. Posted in Sport, Top News, Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 06, 2021 with No Comments

Marius Tomozei pare tot mai aproape de despărțirea de UTA, iar în aceste condiții conducerea și staff-ul tehnic s-au orientat spre aducerea unui jucător cu profil defensiv de picior stâng. Lucru care s-a și realizat, prin aducerea lui Constantin Dima (22 de ani), care a semnat un contract valabil pe doi ani și s-a alăturat lotului utist azi, când Laszlo Balint a reluat antrenamentele. Înțelegerea a fost parafată la București în prezența antrenorului „alb-roșiilor” și a impresarului Bogdan Apostu.

Născut la București, fundașul a evoluat în carieră pentru Dinamo București (club care l-a împrumutat mai întâi la Metalul Reșița, și mai apoi la Sepsi Sfântu Gheorghe, unde a debutat în Liga 1), Viitorul Constanța și Astra Giurgiu. În ianuarie 2021, prim-divizionara din Ucraina, Desna Chernihiv, a plătit 100.000 de euro Astrei în schimbul său, însă Dima a evoluat puține minute în țara vecină, pe finalul unui singur meci. În cariera sa, Dima (1.89 metri) a evoluat și ca mijlocaș central la închidere, dar și ca fundaș stânga.

Noul fotbalist al „Bătrânei Doamne” a bifat selecții la naționalele de juniori ale României, inclusiv una pentru selecționata de tineret, în 2019. A adunat 3964 de minute în 61 de meciuri în Liga 1 și și-a trecut în cont o pasă de gol. Conform Transfermarkt, tânărul fotbalist valorează 600 de mii de euro.

„Am aflat despre interesul UTA-ei pentru mine. Nu am stat foarte mult pe gânduri, mi s-a părut o idee și o echipă care mă poate dezvolta în cariera mea de jucător. În pofida ofertelor pe care le-am avut din străinătate am ales UTA, un club mare, de tradiție, cu fani extraordinari, cu un stadion absolut superb. A contat foarte mult că știu staff-ul tehnic, îl apreciez și chiar am fost foarte încântat să lucrez cu ei. Am urmărit meciurile UTA-ei, am văzut cum s-a creat emulația în jurul echipei, cu suporterii care sunt lângă echipă și o susțin din toate punctele de vedere, atât acasă, cât și în deplasare.  Obiectivul grupului este accederea în playoff și să construim o echipă cât mai unită” a declarat noa achiziție a „alb-roșiilor”.

 

No Comments

Comments for Constantin Dima este noul fundaș al „Bătrânei Doamne” are now closed.