CLOPOȚEI, CLOPOȚEI… A VENIT CRĂCIUNUL LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ,, ADAM NICOLAE”ARAD

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 21, 2018 with No Comments

Ieri, 20 decembrie 2018, la ora 10.00, în clinchetul clopoțeilor au început colindele, poeziile și dansul  popular al  prichindeilor de la Grădinițele aparținătoare școlii, respectiv Grădinița PN 21, Grădinița PN 22 și Grădinița PP ,,Mămăruța”, prin  grija  doamnele educatoare: Borz Nicoleta, Preotulmihai-Alecu Luminița, Sîrb Crina, Clepea Raluca, Laza Sorina și Crișan Ileana. Preșcolarii  noștrii ne-au încântat și cu colinzi în limba engleză, fiind îndrumați de doamnele prof. Ignat Adriana și Moraru Roxana.

A urmat  o minunată scenetă,,Ieslea din Bethleem prezentată de elevii clasei  a VII a A, coordonați de prof. dr. Nicoleta Lucaciu.

Programul  continuă   cu  momentul,, Iată a venit Crăciunul”, prin relatarea momentelor emoționale a marelui praznic de către elevii clasei I , fiind îndrumați de doamna înv. Iftime Cristina. Urmează colinde în limba engleză și română.cu clasa a II a A,-înv. Anca .

Cu ,,Steaua de la Răsărit”- urcă pe scenă, elevii clasei a III a A, îndrumați de prof. Iuliana Lupu după care a urmat colinde  și în limba engleză .  Următorii colindători au fost elevii clasei a IV a B, cu poezii și colinde, coordonati de doamna înv. Stan Denisa.

Corul Școlii  noastre  a interpretat un  CONCERT de COLINZI-sub bagheta doamnei  professor, Ostaș Diana. In continuare ne-au încântat cu colinde în română și engleză, grupul vocal al claselor a VII a a.

Ne-am apropiat și mai mult cu gândurile  ne-a  umplut sufletele de mirajul Crăciunului,  prin interpretatrea tradițională a bine-cunoscute piese:,,Colindăm, colindăm, iarna” artista Roxana Moraru, împreună cu formația instrumental condusă de:  Răzvan Cristea și Alex Lupu.

De asemenea ne-a onorat cu prezența Preot Paroh Profesor Gligor Gheorghe, care a intensificat  spiritualitatea specifică Marelui  Praznic al Nașterii Domnului. Cu reală prețuire îi mulțumim pentru dedicarea manifestată față de școala și comunitatea Sânicolaului-Mic.

În final, pentru a încununa programul, Ansamblul ,, FECIORII  COLINDĂTORI” din Sânicolaul-Mic, coordonați de Vasile și Denis Rus, ne-au bucurat auzul prin minunatele colinzi populare, însoțite de o înaltă prestanță scenică. În ținuta lor, s-au remarcat clăbățul și șuba țesută cu motive folclorice autentice.

Director,

Prof. Clepe Elisabeta-Maria

No Comments

Comments for CLOPOȚEI, CLOPOȚEI… A VENIT CRĂCIUNUL LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ,, ADAM NICOLAE”ARAD are now closed.