Claudia BOGHICEVICI: Bilanţul guvernării de 9 luni a USL – creşterea preţurilor, mărirea taxelor şi scăderea nivelului de trai

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on februarie 21, 2013 with No Comments

Deputata PDL de Arad Claudia Boghicevici consideră că, la 9 luni de la preluarea guvernării, cabinetul Ponta se dovedeşte a fi o frână în calea relansării economice, fapt ilustrat şi de ratarea ţintei de creştere economică de 2% pentru anul 2012. În opinia deputatei PDL, guvernarea socialistă a USL a reuşit în 9 luni de zile performanţa de a topi toată creşterea generată de guvernările Boc şi Ungureanu, aducând economia României într-o stare de blocaj extrem de periculoasă.

„Aşa cum spunea şi guvernatorul BNR zilele trecute, rezultatele economice ale guvernării USL plasează România într-o situaţie de cvasi-stagnare. Este un termen pretenţios, dar uşor de explicat prin măsurile anti-economice luate de guvernarea USL, şi, mai grav, prin tăierile resimţite de marea majoritate a românilor în propriile buzunare. Energia electrică s-a scumpit cu 10% în ianuarie, gazele se vor scumpi tot cu 10% pe parcursul acestui an. Accizele cresc de două ori, o dată prin măririle iniţiate de guvern, iar a doua oară fiindcă vor fi calculate la un curs leu-euro mai mare cu 5%, generat şi el tot de USL, prin politica iresponsabilă aplicată din vara anului trecut. Avem astfel o motorină mai scumpă (accize majorate cu 4,5%); suntem pe locul doi în Uniunea Europeană la cele mai mari creșteri de prețuri la benzină și pe locul patru în creșterile de prețuri la motorină. Acesta este tabloul sumbru al guvernării USL din ultimele 9 luni de zile”, a declarat deputata Claudia Boghicevici.

Alte măsuri antisociale ale guvernării USL sunt mărirea impozitelor şi taxelor locale cu 16%, introducerea noilor impozite din agricultură (care lovesc 1 milion de fermieri şi familiile lor), tarifarea suplimentară a companiilor din domeniul energetic şi al resurselor naturale ce va atrage noi majorări de preţuri la produsele finale.

În concluzie, estimările Institutului Naţional de Statistică arată USL a dus economiei româneşti o creștere inexistentă. O creștere a PIB de numai 0,2% în condițiile unei prognoze iniţiale de peste 2% demonstrează clar că guvernarea USL dăunează grav economiei. În 2011, sub guvernul Boc, economia a înregistrat o creștere de 2,2% după doi ani grei de recesiune.

 

No Comments

Comments for Claudia BOGHICEVICI: Bilanţul guvernării de 9 luni a USL – creşterea preţurilor, mărirea taxelor şi scăderea nivelului de trai are now closed.