Debut promițător în play-out

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on martie 11, 2022 with No Comments

În ciuda frigului și a adversarului puțin ofertant – Academica Clinceni – aproximativ 4.000 de suporteri ai UTA-ei au ținut să-și încurajeze favoriții. Au făcut-o, ca de fiecare dată, cu entuziasm, răsplata fiind rezultatul final, 3-0 (2-0), condimentat și cu numeroase faze de joc bune.

Deschiderea scorului a venit repede, ceea ce a ușurat în mare măsură sarcina alb-roșiilor, care, în ciuda unei perioade mai puțin convingătoare la mijlocul primei reprize, au fost net superiori la toate capitolele.

Erico a marcat primul său gol în actuala ediție de campionat, încă din minutul 10, cu o lovitură de cap bine plasată, după o lovitură liberă, de pe partea dreaptă, bine bătură de Ubbink, 1-0. A urmat o nouă ocazie, a aceluiași Ubbink, dar lobul său nu reușit să modifice tabela. Din păcate, după gol, UTA a redus turația, consistența în joc a alb-roșiilor a scăzut și ea, spre nemulțumirea unei mari părți a celor din tribune. Au fost aproximativ douăzeci de minute de fotbal cenușiu, cu arădeni prea prudenți și oaspeți chinuindu-se să-și ridice nivelul de joc. Finalul primei reprize a dezmorțit tribunele. În minutul 39 Otele a primit o pasă bună de la Cardoso, dar șutul său a fost unul slab, direct în brațele lui Ureche, portarul Clinceniului. Nigerianul avea să se revanșeze două minute mai târziu, când a trimis, perfect, de la aproximativ 12 metri, direct în vinclu, pentru 2-0 și un final perfect de repriză.

Actul secund a început sub aceleași coordonate pentru UTA, iar la doar trei minute de la reluare scorul avea să urce la 3-0. Cardoso a primit o minge în careu, a tras în portar, balonul i-a revenit, l-a trimis din nou spre poartă, cu capul, însă în bară, dar Otele, pe fază, l-a împins în plasă. La acest rezultat mulți se așteptau la un scor fluviu, dar UTA a redus din nou motoarele, preferând arma contraatacului. Până la final, demnă de notat a fost ocazia lui Laukzemis, care după o pătrundere impetuoasă, pe dreapta, a șutat frumos, la colțul lung, Ureche era bătut, dar mingea a întâlnit bara. Cu gândul la înfruntarea cu Botoșaniul, câteva piese importante au fost înlocuite mai repede, ceea a oferit șansa de a evolua tinerilor Pătlăgică și Cibi, ultimul debutant pe prima scenă la nici 17 ani.

Dincolo de inerentele sincope, a fost un debut de play-out promițător pentru UTA, unul și de moral în perspectiva jocului de peste o săptămână, din Moldova, împotriva unei grupări dornice să răzbune ratarea surprinzătoare a play-off-ului.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Constantin Dima, Baravykas – Ubbink (88 Cibi), Batha, Vorobjovas – Miculescu (65 Pătlăgică), Cardoso (75 Laukzemis), Otele (75 Florentin Matei). Rezerve: Balauru – Shlyakov, Hrezdac, Dangubic, Mercioiu.

Clinceni: Ureche – Rufati, Cătălin Ion (58 Cmovs), Holzmann (70 A. Dima) – Sambeya, Vrdoljak, Tsvetkov, De Amorim (70 Melniciuc), Florică (46 Gogov) – Dumitrache (46 Alghoul), Robert Ion. Rezerve: Bolboaşă – Alghoul, Obedeanu, Longher, I. Ştefan.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihăiță Necula (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

No Comments

Comments for Debut promițător în play-out are now closed.