Clarificări legate de ”Drumul vinului”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on octombrie 21, 2014 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a clarificat azi  aspectele legate de finalizarea proiectului european „Drumul Vinului”.

Din cauza faptului că firmele care iniţial au câştigat licitaţia pentru acest proiect au intrat în procedură de insolvenţă, contractul de execuţie încheiat de acestea cu Consiliul Judeţean a încetat. În aceste condiţii, pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor, Consiliul Judeţean Arad este nevoit să organizeze o nouă procedură de atribuire pentru lucrările rămase de executat, după revizuirea proiectului tehnic.

„În prezent, proiectul este finalizată în proporţie de 85%, iar contravaloarea lucrărilor executate a fost plătită integral. Valoarea estimată a lucrărilor care mai rămân de executat este de 7.850.000 lei fără TVA (7.856.589,47 lei), iar durata estimată este de cinci luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Menţionez că nu sunt nici un fel de probleme legate de finanţarea  europeană a acestui proiect” a declarat Nicolae Ioţcu.

Preşedintele Consiliul Judeţean afirmă că majoritatea lucrărilor ce au rămas de finalizat se pot executa şi în perioada de iarnă. „Nu avem decât într-o măsură foarte mică lucrări care necesită timp favorabil, cum ar fi asfaltările. În rest, se pot executa lucrări şi în perioada de iarnă” a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Mai sunt de finalizat lucrările la cele trei poduri străbătute de Drumul Vinului, din Cuvin, Covăsânţ şi de la intrarea în Şiria, cât şi tronsonul  Ghioroc – Sâmbăteni. Pe acest tronson trebuie finalizate lucrările la viaductul ce traversează calea ferată, cât şi turnat stratul final de asfalt” a completat Cristian Drăgan, administratorul public al Judeţului Arad.

Conform estimărilor, proiectul va fi finalizat în vara anului următor.

No Comments

Comments for Clarificări legate de ”Drumul vinului” are now closed.