Casa Armatei din Lipova, transformată într-un modern centru recreativ

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on octombrie 23, 2013 with No Comments

Primarul Lipovei, Mircea Jichici, cu sprijinul important al consilierului judeţean Dan Damian, au rezolvat printr-un proiect două probleme importante ale comunităţii locale: au reabilitat una dintre clădirile istorice ale oraşului şi au finalizat un centru de recreere, unde localnicii şi turiştii se pot simţi bine.

„Casa Armatei” din Lipova este una dintre clădirile reprezentative ale oraşului. Din păcate, imobilul cu valoare istorică a ajuns în decursul anilor într-o stare avansată de degradare, inclusiv după trecerea ei în patrimoniul local. Administraţia locală din Lipova a finalizat o investiţie finanţată din fonduri europene, cu co-finanţare din partea Guvernului şi a administraţiei locale, prin care clădirea a fost inclusă în circuitul civil şi turistic. „Centru recreativ orăşenesc” oferă numeroase posibilităţi de petrecere a tipului liber – aici se pot organiza evenimente culturale şi vor funcţiona cluburi ale pensionarilor şi tinerilor.

Investiţia a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritar 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli urbani de creştere”. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.174.035 lei. Asistenţă financiară neramburasabilă din fonduri europene este 1.371.322 lei, contribuţia bugetului naţional este de 301.230 lei, iar cofinanţarea administraţiei locale din Lipova este de 91.436 lei.

Transformarea „Casei Armatei” într-un modern centru recreativ a început în luna mai 2012 şi a fost finalizată în termenul stabilit. „S-a reabilitat o clădire reprezentativă pentru comunitatea locală, care la momentul demarării proiectului se afla în stare avansată de degradare, nefiind folisită de foarte mulţi ani. Clădirea Casa Armatei este acum accesibilă întregii comunitiăţi locale în vederea petrecerii timpului liber, într-un cliamat adecvat. Oferta este variată: şi tinerii, şi persoanele vârstnice se vor simţi bine în noul centru de agrement al oraşului”, a declarat Dan Damian.

Centrul recreativ orăşenesc are astăzi o sală de festivităţi cu capacitate de 200 de locuri, dotată cu vestiare şi grupuri sanitare pentru artişti. Tot aici funcţionează un club de zi pentru pensionari şi un club de zi pentru elevi. Imaginea unui centru modern de recreere orientat spre cultură este complectată de noua Bibliotecă, dotată cu sală de lectură, care permite vizitatorilor acces nelimitat la Internet. De asemenea, a fost amenajată o sală de proiecţii şi audiţii. Toate sălile sunt dotate cu mobilier modern, de cea mai înaltă calitate. Proiectul a fost gândit în aşa fel încât să ofere tuturor şansa de a-l utiliza din plin, clădirea fiind amenajată cu căi de acces speciale şi grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi. Toate acestea fac din Centru recreativ orăşenesc Lipova un loc unic în judeţul Arad! Directorul centrului a fost numit Tinu Vereşezan.

„Este o contribuţie importantă la realizarea dezvoltarea potenţialului turistic de care dispune Lipova. Prin reabilitarea Casei Armatei a fost valorificată una dintre clădirile care, prin caracteristicile sale arhitecturale, contribuie decisiv la îmbunătăţirea aspectului întregii zone centrale a oraşului”, a spus Dan Damian.

 

 

 

No Comments

Comments for Casa Armatei din Lipova, transformată într-un modern centru recreativ are now closed.