Aradul primeşte sume importante de bani de la Guvern prin rectificarea bugetară

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 22, 2015 with No Comments

Dorel Caprar

Guvernul a operat o nouă rectificare bugetară pozitivă, care subliniază, în opinia deputatului Dorel Căprar, parcursul economic bun al României.

„Rectificarea bugetară pozitivă arată drumul corect parcurs de guvernarea PSD, arată că reducerea TVA la alimente a fost o măsură pozitivă, nu o pomană electorală aşa cum au spus adversarii noştri, arată că majorările de salarii şi indexarea pensiilor au fost măsuri corecte şi sustenabile. Vestea bună pentru judeţul Arad este că administraţiile locale primesc peste 18,5 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale, o sumă de bani importantă care a fost stabilită în funcţie de criterii obiective, de mărimea judeţelor şi de capacitatea lor financiară. De asemenea, Aradul primeşte aproape 15 milioane de lei pentru plata drepturilor câştigate în instanţele de judecată de profesori şi peste 2,8 milioane de lei pentru finanţarea de bază a învăţământului. De asemenea, sistemul de protecţie a copilului primeşte aproape 2,5 milioane de lei. Iată că avem bani care merg spre proiecte de infrastructură, spre dezvoltarea resurselor umane, spre învăţământ şi spre programe de protecţie socială. Sunt convins că în perioada imediat următoare vom mai primi veşti pozitive, pentru că o sumă importantă de bani a fost alocată pentru suplimentarea PNDL iar o parte din aceşti bani vor ajunge la administraţiile locale din judeţul Arad.  Cifrele arată clar sprijinul consistent primit de arădeni din partea Guvernului PSD şi contrazic flagrant campaniile de denigrare susţinute de adversarii noştri politici. Sunt curios dacă aceştia pot indica un an de guvernare PDL în care Aradul să fi primit mai multe fonduri din partea Guvernului” a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Sumele primite de judeţul Arad la rectificarea bugetară:

Anexa 5: 18.520.000 lei – pentru echilibrarea bugetelor locale, repartizați „după capacitatea financiară și suprafața județelor”;

Anexa 4: 21.008.000 lei – aproape 15 milioane pentru hotărâri judecătorești, 2.870.000 pentru finanțarea de bază a învățământului;

Anexa 3: 2.495.000 lei – sistemul de protecție a copilului, învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională.

No Comments

Comments for Aradul primeşte sume importante de bani de la Guvern prin rectificarea bugetară are now closed.