Direcţia de Sănătate Publică recomandă vaccinarea împotriva virusurilor gripale

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 18, 2016 with No Comments

vaccin (Copy)

În contextul circulaţiei sezoniere a virusului gripal A (H1) pandemic, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad insistă pe recomandarea de vaccinare a populaţiei, în special a persoanelor din grupele la risc pentru a dezvolta complicaţii cauzate de gripă (pacienţi cu boli cronice, gravide, persoane instituţionalizate, personal medico-sanitar etc.).

“Vaccinul gripal sezonier 2015-2016 asigură protecţia vaccinală împotriva îmbolnăvirii cu virusurile gripale de tip A (H1)  pandemic, AH3N2, si un tip de virus gripal  B, tulpini estimate prin studii ca fiind circulante în acest sezon rece.

Deasemenea, insistăm pe respectarea măsurilor de profilaxie nespecifică a gripei: aerisirea frecventă a încăperilor (la domiciliu şi la locurile de muncă), evitarea aglomeraţiilor , alimentaţie echilibrată şi bogată în vitamine (în principal vitamina C), hidratare corectă.

În cazul formelor uşoare de afecţiuni respiratorii de sezon, este foarte importantă autoizolarea la domiciliu, respectiv adresarea la medic în cazul apariţiei de manifestări respiratorii medii sau severe care pot ridica o suspiciune de gripă” se menţionează într-un comunicat dat azi publicităţii.

 

 

No Comments

Comments for Direcţia de Sănătate Publică recomandă vaccinarea împotriva virusurilor gripale are now closed.