Angajaţi ai Penetenciarului din Arad în schimb de experienţă cu omologii lor spanioli

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on iulie 15, 2013 with No Comments

Un număr de 14 angajaţi ai Penitenciarului dinAradau efectuat un stagiu de pregătire profesională în Spania, laMalaga, în cadrul unui proiect de perfecţionare europeană a lucrătorilor de penitenciare

„În data de 19 august se încheie activităţile în cadrului proiectului «Perfecţionare profesională şi personală în formarea funcţionarilor de penitenciare». Astfel, pe parcursul a două săptămâni din lunile aprilie şi mai 2013 (13–21 aprilie, respectiv 04–19 mai), 12 agenţi şi 2 ofiţeri din sectorul operativ al Penitenciarului Arad au efectuat un stagiu de pregătire profesionala la Penitenciarului Alhaurin de la Torre din Malaga, Spania. Plasamentul de pregătire a fost finanţat de Comisia Europeană prin programul «Învăţare pe tot parcursul vieţii», subprogramul Leonardo Da Vinci – PLM, în cadrul proiectului LLP-LdV/PLM/2012/RO/321, şi a beneficiat de un grant în valoare de 37.324 euro. Obiectivul principal al acestui proiect a constat în diversificarea şi aprofundarea formării profesionale continue a membrilor grupului ţintă, a competenţelor, cunoştinţelor şi deprinderilor profesionale, într-un context non-formal, prin lucrul şi schimbul de experinţe cu alt mediu penitenciar european, cel spaniol”, precizează purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad..

Cei 14 angajaţi ai Penitenciarului Arad au avut ocazia să cunoască cum funcţionează sistemul penitenciar spaniol şi să exercite, alături de omologii lor, atribuţii specifice serviciului de pază, escortare şi supraveghere a deţinuţilor. În paralel, aceştia au beneficiat şi de un program zilnic de pregătire fizică în care au fost perfecţionate şi însuşite tehnici şi proceduri specifice de apărare, imobilizare şi conducere dirijată.

Plasamentul a inclus şi un program de pregătire culturală şi lingvistică, participanţii beneficiind înainte de plecare de un curs de 40 de ore de limba spaniolă iar pe parcursul plasamentului de vizite la obiective culturale şi turistice dinMalaga,GranadaşiGibraltar.

„Sustenabilitatea proiectului a fost asigurată printr-un seminar de defensă personală şi proceduri poliţieneşti, susţinut în perioada 14 – 16 iunie laArad, de Cesar Pelegrin, tutorele de stagiu al participanţilor, cu personalul din sectorul operativ al Penitenciarului Arad”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

No Comments

Comments for Angajaţi ai Penetenciarului din Arad în schimb de experienţă cu omologii lor spanioli are now closed.