Aflăm de la Poliţie!

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 15, 2013 with No Comments

Tineri cercetaţi pentru furt

Poliţiştii Biroului de  Investigații Criminale au identificat principalii suspecţi într-un caz de furt, cu prejudiciu de 2200 lei.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 12-16.08.2011, K. GABRIEL de 22 ani și C. ADRIAN, ambii de 22 de ani, din Arad,  au sustras din incinta unei societăţi comerciale, din municipiul Arad, mai multe bobine de transformator, în valoare de 2.200 lei. Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Nereguli constatate la o societate cu profil de exploatare şi transport de material lemnos

În cadrul unei acţiuni, pe linia depozitării şi transportului de material lemnos, organizate de către poliţiştii Compartimentul Silvic, ieri a fost depistat administratorul unei societăţi care a expediat ilegal, material lemnos.

La acţiunea- la care au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Arad şi ai Ocolului Silvic Săvârşin- desfăşurată pe raza localităţilor Birchiş – Săvârşin – Bârzava, a fost depistat P. NICUŞOR de 39 ani, din Bârzava.

Din verificările efectuate, s-a constatat că, bărbatul, în calitate de administrator  al unei societăţi cu profil de exploatare şi transport de material lemnos, din Bârzava, a expediat cantitatea de 5 m3 lemn foc, specia salcâm,  fără documente privind provenienţa materialului lemnos.

Conform Legii nr. 171/2010, administratorul societăţii a fost sancţionat cu suma de 3000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 451,45 lei, a fost ridicat în vederea confiscării .

Cercetat pentru furt din magazin

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale au depistat un bărbat suspectat că a sustras produse alimentare şi un telefon mobil, dintr-un magazin, din municipiul Arad. Urmare a cecetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 11/12.04.2013, G. CLAUDIU de 33 ani, din Arad, a sustras mai multe produse alimentare și nealimentare și  un telefon mobil, dintr-o societate comercială, situată pe  Calea Romanilor, din municipiul Arad.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Prins în flagrant, în timp ce fura dintr-un autoturism

Poliţiştii din cadrul Poliției orașului Pecica au prins în flagrant, un tânăr, care a sustras mai multe bunuri,  dintr-un autoturism,  parcat pe o stradă din localitate.

În  noaptea de 13/14-05-2013,  în jurul orelor 0215 , poliţişti l-au prins în flagrant, pe T. VASILE de 18 ani, din Pecica, care a sustras dintr-un autoturism lăsat descuiat de către proprietar, mai multe bunuri, în valoare de 300 lei.

Bunurile au fost restituite proprietarului, iar pe numele tânărului s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

***

 

Păzeşte-ţi autoturismul !Nu-l lăsa ispită hoţilor!

 

În vederea prevenirii furturilor din autoturisme, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad vă recomandă:

 

·        Nu lăsaţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile…)!

·        Când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, încuiaţi portierele şi închideţi complet geamurile!

·        Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele acestuia!

·        Pe timpul nopţii nu lăsaţi în autoturism aparatura electronică detaşabilă (CD/MP3-player, sisteme de navigaţie GPS, detectoare radar )!

·        – contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;

·       – asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;

·        – a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;

·        – ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip “Diplomat”, aparatură electronică, etc.;

·        – ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;

În cazul spargerii autoturismului NU umblaţi în interior până la sosirea poliţiei!

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia sunând la 112- apel de urgenţă gratuit !

Arme deţinute ilegal depistate de poliţişti

În ultimele 24 de ore, poliţiştii arădeni au depistat două persoane care deţineau ilegal arme.

Poliţiştii Postului de poliţie Şimand au depistat la domiciliul lui F. VASILE de 60 ani,  din localitate, o armă neletală cu aer comprimat şi un număr de 361 alice.

Poliţiştii de la Postul de poliţie Săvârşin l-au identificat  pe D. VESPAZIAN, de 44 ani din Căpâlnaş, care deţinea ilegal, la locuinţa  sa din Săvârşin, o armă de tir cu aer comprimat, calibrul 4,5, pentru care nu poseda permis de port armă.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

 

 

No Comments

Comments for Aflăm de la Poliţie! are now closed.