Acuze publice și dezinformări lansate de Inspectoratul Școlar General la adresa Primăriei Municipiului Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on august 20, 2014 with No Comments

Urmare a acuzelor publice și dezinformărilor lansate de Inspectoratul Școlar General la adresa Primăriei Municipiului Arad referitor la ocuparea unor posturi vacante în unitățile de învățământ, facem următoarele precizări :

Legislația în vigoare nu permite administratiei locale alocarea de fonduri peste plafonul aprobat centralizat de Guvern. Nivelul acestui plafon pentru municipiul Arad este sub necesarul solicitat iar demersurile făcute de administrația locală pentru suplimentare nu au avut rezultat.

« La rectificarea Bugetului Guvernul a alocat Aradului zero lei. Acesta este rezultatul lobby-ului făcut de parlamentarii PSD de Arad Măduța și Căprar. Sesizăm din nou incompetența și rea-voința Inspectorului școlar general, dl.Mladin. Constatăm că ,prin acuzele pe care le lansează, Dl. Maldin de fapt solicită demisia prim-ministrului Ponta pentru nerezolvarea problemelor învățământului și confirmă lipsa de respect a Guvernului Ponta pentru sistemul de învățământ din Arad. Guvernul Ponta nu permite ocuparea posturilor la școlile din Arad deoarece nu a asigurat fondurile necesare pentru plata salariilor, situație pe care Inspectorul Școlar General  ar trebui să o cunoască foarte bine.  În aceste condiții, ar trebui să demisioneze domnia-sa sau dl.Ponta, să aleagă. » a declarat primarul Aradului dl.Gheorghe Falcă.

No Comments

Comments for Acuze publice și dezinformări lansate de Inspectoratul Școlar General la adresa Primăriei Municipiului Arad are now closed.