Guvernul Ponta ia bani de la Educaţie şi de la investiţii şi îi dă primarilor pentru campania electorală

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 29, 2014 with No Comments

Prim-vicepreşedintele Alianţei Creştin Liberale Arad, Adrian Ţolea, condamnă decizia Guvernului PSD de a tăia bani din bugetul Ministerului Educaţiei şi de la capitolul investiţii şi de a-i da primarilor. Liderul ACL Arad este de părere că aceşti bani au doar scop electoral, prin rectificarea bugetară din acest an, primarii primind mult peste ceea ce au primit la rectificarea de anul trecut.

„Este evident că această rectificare bugetară, aşa cum este făcută în acest moment de Guvernul PSD, este una cu iz electoral. Nu poţi lua banii de la Educaţie, unde şi aşa nu sunt suficienţi, dar şi de la investiţii, şi să-i dai primarilor pentru a-ţi aduce voturi la alegerile prezidenţiale. Spre deosebire de anul trecut, când Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a primit aproximativ 600 de milioane de lei la prima rectificare şi a pierdut peste 300 de milioane de lei la a doua, anul acesta, acelaşi minister, condus de baronul Liviu Dragnea, primeşte peste 2 miliarde de lei”, a declarat Adrian Ţolea.

Prim-vicepreşedintele ACL Arad este de părere că, prin această rectificare bugetară, premierul Ponta şi Guvernul PSD îşi demonstrează dispreţul faţă de educaţie, cultură şi tineret.

Conform proiectului de rectificare bugetară, Educaţia va pierde 5,5 milioane de lei. După ce anul acesta copiii de clasa I şi a II-a au început anul şcolar fără manuale pe bănci, acum Guvernul Ponta le-a mai pregătit o surpriză: le-a tăiat banii cu care se putea plăti căldura din sălile de clasă, naveta sau materialele didactice. În acelaşi timp, bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi diminuat cu 3,5 milioane lei, al Academiei Române cu 6,9 milioane lei, iar bugetul Ministerului Culturii cu 10,2 milioane lei. Acestea sunt cifrele reale, pe care Ponta nu vrea să le arate! Acest fapt demonstrează doar dispreţul premierului Ponta faţă de educaţie, cultură şi tineret”, a mai declarat prim-vicepreşedintele ACL Arad, care este de părere că fără un buget corect, previzibil şi constant, fără resurse umane bine pregătite, fără o educaţie de calitate, fără cercetare la cele mai înalte standarde nu vor putea fi asigurate bunăstarea şi securitatea generaţiilor viitoare.

No Comments

Comments for Guvernul Ponta ia bani de la Educaţie şi de la investiţii şi îi dă primarilor pentru campania electorală are now closed.