Consilierii PSD şi ALDE: “Falcă să-și asume falimentul CET și să demisioneze”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 27, 2017 with No Comments

Doi reprezentanţi ai PNL (Florin Mariş şi Lucian Riviş Tipei) şi unul al UDMR (Mihai Szabo) şi-au anunţat demisia din Adunarea Generală a Acţionarilor CET Arad. Aceştia au făcut anunţul în şedinţa Consiliului Local Municipal Arad şi și-au recunoscut, practic, vina pentru falimentul CET Arad SA. Consilierii PSD şi ALDE din CLM Arad apreciază gestul reprezentanţilor puterii locale, care în al 12-lea ceas și-au asumat falimentarea CET Arad, şi susţin că lucrurile trebuie să meargă până la capăt, iar toți vinovații să răspundă, solicitând în acest sens demisia primarului Gheorghe Falcă.

„Apreciem faptul că unii reprezentanţi ai puterii locale au spus «stop» neregulilor care se petrec la CET, că n-au mai dorit să asculte comenzile lui Gheorghe Falcă şi au renunţat la locurile deţinute în AGA. A fost un gest de onoare şi de asumare a situației dezastruoase în care a ajuns CET-ul, după 13 ani de management liberal. Au fost nu mai puţin de 13 ani de jaf din banul public, iar cei care astăzi au anunţat că demisionează au deţinut aceste poziţii doar în ultima perioadă. Numitorul comun al falimentului celor 13 ani este nimeni altul decât primarul Aradului, Gheorghe Falcă, care prin acţiunile întreprinse de-a lungul anilor, a fost cel care a pus pe butuci această societate. Faptul că Gheorghe Falcă nici măcar nu a avut bunul simţ să fie prezent la şedinţa CLM în care cei trei şi-au anunţat demisiile din AGA, arată că acesta a dorit să paseze întrega răspundere pe umerii consilierilor PNL. Nu a dorit să fie de faţă pentru ca eşecul anunţat de demisionari să nu se răsfrângă şi asupra lui.

Noi, consilierii PSD şi ALDE, din Consiliul Local Municipal solicităm demisia primarului Gheorghe Falcă, pentru situația de la CET Arad. El trebuie să-şi asume cei 13 ani de incompetenţă care au dus la situaţia falimentară a CET-ului. În această perioadă nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţii situaţiei societăţii, nu a făcut investiţii, nu a atras fonduri europene, nu a preluat rețelele, ci s-a ocupat doar de jocuri politice care au servit interesului personal şi de partid, în timp ce zeci de mii de arădeni au avut de suferit, plătind sume imense, lună de lună, pentru încălzire și apă caldă, dar și zeci milioane de lei pentru acoperirea găurilor de la cele două CET-uri”, spun reprezentanţii PSD şi ALDE din CLM Arad.

 

 

No Comments

Comments for Consilierii PSD şi ALDE: “Falcă să-și asume falimentul CET și să demisioneze” are now closed.