Acţiuni desfăşurate de poliţiştii arădeni pentru combaterea traficului ilicit cu ţigări de contrabandă şi produse din tutun

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 20, 2014 with No Comments

Poliţiştii de Investigare a Fraudelor, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea traficului ilicit cu ţigări de contrabandă şi produse din tutun, în urma cărora a fost întocmit un dosar de cercetare penală şi au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale.

Astfel, în urma acţiunilor au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 12/1990, pentru efectuarea de acte comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale de autorizare, în valoare totală de aproximativ 14.000 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 28.600 ţigarete netimbrate, prin comercializarea cărora s-ar fi adus un prejudiu estimativ bugetului de stat de aproximativ 11.440 lei.

Exemplu

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ineu cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I., au depistat în trafic un bărbat de 64 ani, care a transportat ilegal peste 10.000 ţigarete de contrabandă.

Acesta a fost depistat de poliţişti, între localităţile Ineu şi Bocsig, în timp ce a condus un autoturism, în care a deţinut şi transportat ilicit cantitatea de 10.020 ţigarete netimbrate marca Jin Ling.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, din categoria celor supuse marcării.

·

No Comments

Comments for Acţiuni desfăşurate de poliţiştii arădeni pentru combaterea traficului ilicit cu ţigări de contrabandă şi produse din tutun are now closed.