A condus o autoutilitară fără a avea acest drept

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on octombrie 08, 2018 with No Comments

Polițiștii din Bocsig cercetează un tânăr pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre sustragerea unei autoutilitare dintr-o curte a unui imobil de pe raza localității Bocsig. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că un tânăr de 26 de ani, din localitate, fără permis de conducere, ar fi sustras autoutilitara și ar fi condus-o pe D.N. 79/A, până într-o pădure de pe raza localității Prunișor, unde ar fi abandonat-o într-un șanț.

Pe numele tânărului în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspect săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Au condus sub influența alcoolului și fără permis

Polițiștii rutieri au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au condus sub influența alcoolului.

Astfel, polițiștii orașului Sebiș au depistat pe D.J. 792 B, pe raza localității Sebiș, un tânăr de 18 ani, din Sebiș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,55 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Curtici au depistat un bărbat de 51 de ani, din Vârfurile, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709/B, pe raza localității Macea, având o alcoolemie de 0,87 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe raza municipiului, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 50 de ani, din Aluniș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pășunii, având o alcoolemie de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Pe raza localității Mănăștur a fost depistat, de polițiștii din Vinga, un bărbat de 49 de ani, din Sălaj, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

În cazul celor depistați sub influența alcoolului, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele tuturor celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Cercetați pentru furt

Polițiștii arădeni cercetează o femeie și un tânăr pentru furt.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică cercetează un tânăr de 19 ani, cetățean spaniol, depistat la scurt timp după ce a sustras un portmoneu cu documente personale și bani din incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului.

Pe numele tânărului în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a acestuia.

O femeie de 38 de ani, din Arad, este cercetată de polițiștii Secției nr. 2 Micălaca, întrucât a fost depistată în flagrant delict, în timp ce sustrăgea produse nealimentare dintr-un supermarket de pe raza municipiului.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 100 de lei a fost recuperat, pe numele femeii în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

I-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce

Polițiștii Serviciului Rutier cercetează două persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au depistat, în cursul nopții trecute, o tânără de 26 de ani, din Șimand, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă laterală din localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat tinerei, cu scopul de a-l conduce, de către un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate.

Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autoturism fără permis de conducere, respectiv încredințarea cu bună știință a unui autoturism unei persoane care nu are acest drept, pentru a-l conduce.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 209 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

Dintre acestea, 44 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 165 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

No Comments

Comments for A condus o autoutilitară fără a avea acest drept are now closed.