UTA învinsă la Timișoara, promovarea se va decide la Șiria

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iunie 12, 2017 with No Comments

UTA a cedat la limită în prima manșă a barajului de promovare/retrogradare în fața timișorenilor de la CSU Poli, alb-violeții impunându-se pe arena „Dan Păltinișanu” cu scorul de 2-1 (2-0).

În fața a aproximativ 10.000 de spectatori, dintre care peste 1.000 de arădeni, UTA a început foarte slab, mizând aproape totul pe cartea defensivei. Acest lucru le-a permis timişorenilor să pună presiune și să atace din toate pozițiile poarta lui Miron. Combatanții nu s-au menajat deloc, iar una din piesele de bază ale timișorenilor, Popovici, s-a accidentat în primul sfert de oră, fiind înlocuit de Pedro Henrique. Prima mare ocazie i-a aparținut lui Bărbuţ, care, în minutul 17, a profitat de o eroare a lui Burlă, mijlocaşul timişorean lobând puţin peste poartă. Peste alte șase minute, pe un simplu atac poziţional, brazilianul Henrique a scăpat extrem de uşor de marcajul larg al lui Gligor, și l-a învins cu un şut din careu pe Miron, ieşit la întâmpinare, 1-0. UTA a acuzat din plin şocul şi peste două minute, timişorenii s-au desprins la 2-0. Croitoru a executat o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga, Bocşan a prelungit cu capul, iar Cânu aflat într-o poziție clară de ofsaid, a marcat la o fază la care fundaşii arădeni au fost visători, iar Miron a rămas neinspirat pe linia porţii. Golul le-a dat aripi gazdelor, iar Henrique, Neagu şi Croitoru au trecut pe lângă 3-0, ratând ocazii rarisime. Pe fondul dominării timișorene UTA a ajuns rar în careul advers, dar chiar și când a făcut-o a suferit din cauza arbitrajului, centralul Găman închizând ochii la un fault clar în careu al lui Bocşan asupra lui Adi Petre. Până la pauză meciul a continuat în nota de dominare a gazdelor. În minutul 38 Adili a salvat în careul mic din faţa lui Doman, după o centrare a lui Bărbuţ, care l-a ridiculizat pe partea dreaptă pe Burlă. Același Bărbuţ a trecut prin apărarea „șvaițer” a UTA-ei în minutul 44, dar Miron şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut. Sufocată parcă de miza barajului, UTA a încheiat în corzi prima repriză, șubredă în defensivă și aproape inexistentă în atac. Totuşi, golul din ofsaid la a doua reuşită a lui Poli şi acel penalty neacordat alb-roșiilor și-au pus amprenta asupra rezultatului primei părți.

Poli a început mai bine și partea a doua, Miron salvând de sub transversală mingea şutată violent din 16 metri de Soljic. Însă în minutul 52, la prima ocazie, UTA a marcat. Curtuiuş a insistat la o minge în careu, Soljic nu a putut respinge, iar Strătilă a trimis din 8 metri, la colţul scurt, pe lângă Curileac, 2-1. Golul i-a mai descătuşat pe arădeni, dar tot gazdele au ratat apoi, Miron fiind din nou providenţial la şutul din careu al lui Doman, scăpat singur. Peste două minute, apărarea arădeană a avut din nou mari emoţii, după o pătrundere în careu a lui Mailat şi un şut din 6 metri al lui Cânu, blocat in extremis de Manea. O fază foarte importantă a avut loc în minutul 65, atunci când pe un contraatac, Curtuiuş „i-a luat față” lui Neagu, acesta l-a faultat, a văzut meritat al doilea galben şi a fost eliminat. Cu un om mai puţin pe teren, Ionuţ Popa a mutat defensiv, dar UTA nu a reuşit nici aşa să pună o mare presiune la poarta timişoreană, deşi a reuşit să echilibreze evident jocul. Foarte şters, Petre a ieşit la rampă abia pe final, şutând din 18 metri pe lângă poartă. Adili a fost aproape de golul egalizator, a şutat periculos din unghi,  dar Curileac a deviat în corner. UTA a mai încercat câteva șarje ofensive prin Stahl și Vîlceanu, blocați în extremis, dar arădenilor le-a mai trecu o dată glonțul pe la ureche în prelungiri, atunci când bara l-a  salvat pe Miron, la mingea trimisă cu capul de Bocşan.

S-a terminat 2-1, un rezultat influenţat de arbitraj, la capătul unui meci disputat, presărat cu  multe evenimente. Urmează partida retur, joi, 15 iunie, cu începere de la ora 17:30, la Şiria, în care UTA va trebui să arate mult mai decisă decât în această seară, pentru a-și îndeplini obiectivul mult dorit, promovarea!

ACS Poli: Curileac – Străuț, Bocșan, Cânu, Neagu – Artean, Soljic – Bărbuț (61 Mailat), Croitoru, Doman (68 Şeroni) – Popovici (15 Henrique). Antrenor: Ionuț Popa

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă (63 Tănase), Chindriș, Copil (77 Vîlceanu), Muntean (46 Stahl) – Curtuiuș, Petre. Antrenor: Laurențiu Roșu

Arbiri: George Găman (Craiova) – Octavian Șovre (Oradea) și Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Marcel Bîrsan (București)

Observator FRF: Stan Prodan (Alexandria). Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

Foto: uta-arad.ro

No Comments

Comments for UTA învinsă la Timișoara, promovarea se va decide la Șiria are now closed.