Gheorghe Falcă: „Conform legii, excedentul bugetar poate fi îndreptat doar spre investiţii. Ne bucurăm că am ştiut să economisim”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 11, 2014 with No Comments

Excedentul bugetar al municipiului Arad pentru anul 2013 va fi, în integralitate, îndreptat către marile investiţii prevăzute pentru acest an. „Conform legii, excedentul bugetar poate fi îndreptat doar spre investiţii. Ne bucurăm că am ştiut să economisim”, spune primarul Gheorghe Falcă.

Aradul a avut un excedent bugetar mai mare la finalul anului 2013 decât în urmă cu un an. suma este de aproximativ 125 de milioane de RON, iar toţi aceşti bani vor pleca spre marile investiţii prevăzute pentru anul 2014, conform spuselor primarului Falcă. „Un bun gospodar,  înseamnă să ai un excedent  care nu va fi cheltuit,  tocmai pentru ca să avem bani pe care să îi investim în lucrările importante”, a declarat primarul.

Gheorghe Falcă a enumerat apoi câteva dintre marile investiţii ale Aradului pentru anul 2014; amenajarea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare şi legătura dintre acesta şi Turnul de Apă, Mansardarea Primăriei, pentru care în acest an va fi alocată suma de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi). Se ia în calcul şi consolidarea clădirii Palatului Administrativ dacă se pot accesa pentru acest obiectiv fonduri europene. Pentru reabilitarea clădirii Unităţii Militare Gai, pentru care au fost alocate 5 milioane de lei. De asemenea, alte 10 milioane de lei vor merge pentru construcţiile noi din interiorul acestui obiectiv, cofinanţare la clădirile istorice din centrul Aradului la care vor fi reabilitate faţadele şi acoperişurile, renovarea Filarmonicii – 5.625.000 RON, mplasarea Monumentului Marii Uniri – 3 milioane de lei, reamenajare Parcul Copilului – 1,3 milioane de lei De asemenea, fondul de rezervă este de 24 de milioane de lei, bani care pot oricând folosi la eventuale catastrofe (exemplu, inundaţiile), pentru plata asistaţilor sociali şi a însoţitorilor acestora…

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: „Conform legii, excedentul bugetar poate fi îndreptat doar spre investiţii. Ne bucurăm că am ştiut să economisim” are now closed.