Şapte jucători la egalitate în frunte după primele cinci runde

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , ,

Published on august 08, 2013 with No Comments

Dupa primele cinci runde la Arad Open, situația in fruntea clasamentului e departe de a fi clarificată – un grup de șapte jucători se află in frunte la egalitate de puncte 4,5. Printre ei marii maeștri Sedlak (Serbia), Shishkin (Ucraina) si Czebe (Ungaria), maeștrii internaționali Tarlev (Ucraina) si Enchev (Bulgaria) dar si romanii Doros (LPS Satu Mare) si  Georgescu (Apa Nova Bucuresti).

Surprizele la vârf au început incă din runda a doua, victimă fiind singurul mare maestru român prezent la start – Andrei Murariu care a pierdut în fața constănțeanului Kutnik, intr-o rundă in care au mai lăsat remize și marii maeștrii Sergey Kasparoc si Attila Czebe. Dintre remarcați, arădeanul Sandu Ungureanu care l-a ținut cu remiză pe mult mai bine cotatul maestru FIDE maghiar Horvath Zsolt.

Dacă în runda a treia surprizele au lipsit cu adevărat, în runda a patra la primele mese s-au consemnat trei remize, ceea ce a dus ca punctaj maxim după patru runde să aibă doar marele maestru Vladimir Shishkin si maestrul internațional Ivajlo Enchev. Runda a cincea l-a readus in grupul de frunte pe principalul favorit, sârbul Sedlak care l-a invins pe maestrul international Adrian Petrișor, dar a consemnat si victoria tănărului maestru internațional Tiberiu Georgescu asupra marelui maestru din Belarus Sergey Kasparov.

Dupa cinci runde, cel mai bine clasat arădean este Ladislau Kelly de la clubul arădean Vados cu 3,5 puncte.

 

No Comments

Comments for Şapte jucători la egalitate în frunte după primele cinci runde are now closed.