În judeţul Arad s-au luat masuri pentru preântâmpinarea producerii de pagube materiale din cauza revărsării unor ape

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on martie 30, 2013 with No Comments

  

Având în vedere situaţia hidro-meteorologică din ultimele ore, la nivelul judeţului Arad s-au luat anumite măsuri pentru gestionarea cât mai eficientă a situaţiilor de urgenţă ce pot apărea şi pentru preîntâmpinarea producerii de pagube materiale din cauza revărsării unor cursuri de apă.  „Conform unei ultime atenţionări, judeţul Arad se menţine sub cod galben de viituri pe râurile Crişul Alb şi Crişul Negru, dar s-a instituit şi un cod portocaliu pe pârâul Sartiş din comuna Craiva. Am verificat personal situaţia de astăzi de pe teren şi am constatat că oamenii s-au mobilizat pentru a face faţă unor eventuale creşteri de debite peste cotele de inundaţie. O astfel de situaţie este în satul Avram Iancu din comuna Cermei, unde preventiv s-a luat măsura ranforsării digului de protecţie al canalului Cermei – Tăut cu saci de nisip. Începând cu ora 13 a fost activat la nivelul judeţului Arad Comandamentul Operaţional Judeţean care funcţionează la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Până la această oră au fost  inundate doar câteva curţi din satele Şiad şi Ciunteşti, comuna Craiva, şi câteva hectare de teren agricol. În continuare vor fi monitorizate permanent de către Comitetele locale pentru situaţiile de urgenţă toate cursurile de apă pe care se aşteaptă creşteri de nivel”, a declarat Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac.

Urmare a revărsării pârâului Sartiş, în satul Ciunteşi din comuna Craiva au fost inundate 4 gospodării (curţi şi grădini). În satul Şiad, comuna Craiva, a fost afectată o gospodărie (curte) şi au fost colmatate trei fântâni. De asemenea, pe raza comunei Craiva au fost inundate 60 de hectare teren agricol şi 50 de hectare păşune.

No Comments

Comments for În judeţul Arad s-au luat masuri pentru preântâmpinarea producerii de pagube materiale din cauza revărsării unor ape are now closed.