Adrian Butunoi (PSD): „Primarii PNL vor bani mai mulți, dar nu sunt în stare să cheltuie sumele primite de la Guvern“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 28, 2017 with No Comments

Conducerea PNL Arad a scos cu forța în stradă primarii liberali, pentru a protesta față de modificarea Codului Fiscal, prin care Guvernul încearcă să reducă evaziunea fiscală. Unii dintre primarii PNL din județ beneficiază de fonduri imense de la bugetul de stat, prin diferite programe guvernamentale, dar din nefericire nu sunt în stare să finalizeze acele investiții. Cu toate acestea, primarii respectivi au fost scoși în stradă pentru a cere alți bani, în plus, pe care cu siguranță nu vor putea să-i cheltuie anul viitor.

Observăm o modă la PNL Arad, de a aduna bani la buget, din taxe și impozite mari, mult peste media națională sau din proiecte guvernamentale, după care brusc, aceste proiecte sunt oprite, din motive care ne scapă. Am văzut în ultimele săptămâni, în stradă, primari liberali care stau de ani de zile cu banii de la Guvern pe masă și nu sunt în stare să-i cheltuie, dar acum urlă ca din gură de șarpe că vor mai mult.

Este cazul primarului comunei Secusigiu, Ilie Cheșa, care reprezintă o piatră de moară pentru acea comunitate, care este condamnată să rămână la nivelul anilor 90, când vine vorba de infrastructură. Ilie Cheșa are la dispoziție, încă din anul 2014, nu mai puțin de 13 milioane de lei, din partea Ministerului Dezvoltării, pentru a introduce rețeaua de apă potabilă în satele Sânpetru German, Secusigiu, Munar și Satu Mare. Deși au trecut mai bine de trei ani, Ilie Cheșa nu a fost în stare să ducă la bun sfârșit acest proiect, ba mai mult, Curtea de Conturi a sesizat grave nereguli în derularea lucrării, motiv pentru care a fost sesizat și Parchetul din Arad, în acest moment primarul fiind cercetat într-un dosar penal.

În ciuda sumelor imense primite de la guvern în ultimii ani, şi a bugetului de aproape 10 milioane de lei din 2017, comuna Secusigiu este printre puținele din județ care nu beneficiază de nicio stradă asfaltată, nu are apă, canalizare, gaz, școlile și grădinițele arată ca după bombardament, în timp ce banii sunt cheltuiți an de an pe tot felul de lucrări de mântuială, executate de către firme de casă portocalii.

Astfel de primari, cum e Cheșa de la Secusigiu, am văzut în stradă în ultimele săptămâni, cerând mai mulți bani la guvern, deși ei an de an beneficiază de sume de la Executiv, din care nu se realizează nimic bun pentru cetățenii din comunitățile respective. Cred că ar fi momentul ca reprezentanții PNL de la nivelul administrațiilor locale să lase la o parte politica și să se aplece mai mult spre problemele comunităților din care fac parte. Să facă ceva pentru cetățenii care i-au votat să se ocupe de administrație, să îmbunătățească infrastructura, să ofere condiții decente de viață oamenilor, nu să se ocupe mai mult de politică, decât de treburile din primării“, spune consilierul județean Adrian Butunoi.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Adrian Butunoi (PSD): „Primarii PNL vor bani mai mulți, dar nu sunt în stare să cheltuie sumele primite de la Guvern“ are now closed.