Virgil Ogășanu pe scena Teatrului de Vară ETHOS

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 19, 2015 with No Comments

image description

Teatrul de Vară ETHOS propune arădenilor, în această seară, de la ora 20.30 „un reușit spectacol despre prejudecăți și lipsa de comunicare ce poate determina suferințe dramatice“. Este vorba de piesa „În vizită la domnul Green“ de Jeff Baron, în regia lui Erwin Șimsenșohn, avându-i în distribuție pe Virgil Ogășanu Tudor Isidor.

Autorul piesei, Jeff Baron este o personalitate apreciată în lumea spectacolului american, fie teatru, operă, operetă sau film; piesa sa “În vizită la domnul Green” a fost răsplătită cu numeroase premii, jucată pe diverse meridiane în 43 de țări, tradusă în 23 de limbi străine. Tematica foarte actuală propusă într-o formulă ingenioasă, cu replică vie, dezbate prejudecățile privind două domenii, cel sexual și cel religios, ce frământă societatea actuală și sporesc lipsa comunicării interumane. Scrisă pentru două personaje, piesa împletește stări și confruntări, când cu fină ironie, când cu fior tragic. Pe scurt, un bătrân evreu din Manhattan, trăiește sentimentul amar al singurătății, după moartea soției. Green apare la început ca un bătrân de 87 de ani ciufut, dar intervine în viața sa în urma unui accident, tânărul Ross, un om activ. Fiecare se dezvăluie apoi că are probleme personale majore, dar comunicarea le va schimba modul de a privi existența. Partiturile lui Green și Ross, sunt ample, bogate în sensuri, personajele fiind complex construite de dramaturg.

”În vizită la domnul Green” se înscrie în rândul spectacolelor de interes pentru Marele Public prin interpretare și tematică, este ceea ce se mai poate numi și “teatru adevărat” de emoție și gând.

 

 

 

 

No Comments

Comments for Virgil Ogășanu pe scena Teatrului de Vară ETHOS are now closed.