Victorie, după un meci disputat!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 13, 2022 with No Comments

În ciuda perioadei vacanțelor și a week-end-ului prelungit, peste 10.000 de fani alb-roșii au fost prezenți în tribunele arenei „Francisc Neuman” pentru a-și încuraja favoriții la partida cu „U” Cluj, contând pentru etapa a cincea a primei ligi fotbalistice

Un lucru demn de remarcat, încă din start, a fost acela că în formația oaspete evoluau mai mulți arădeni decât la UTA, Eric Lincar trimițându-i în primul „usprezece” pe Hlistei și Purece. Pe întreaga durată a partidei, la UTA a jucat un singur arădean, Stahl, intrat în ultimele minute.

Lovitura de începere a fost dată de legendarul Gabi Biro, fostul fundaș de fier al „Bătrânei Doamne”, iar UTA, impulsionată și de tribune, a început bine, cu două situații destul de periculoase, cu Postolachi protagonist. Tot atacantul moldovean avea să arunce tribunele în aer în min. 5, atunci când centrarea lui Vukcevic, ștearsă cu capul de căpitanul clujenilor, Romario Pires, a aluns la puternicul atacant arădean, care a trimis din voleu, în colțul din stânga lui Brănescu, 1-0.

Au urmat alte două ocazii ale UTA-ei, prin francezul Jobello, dar șuturile sale au fost blocate de fundașii clujeni, iar mingea a ocolit la ambele faze de puțin poarta. Matei a avut și el o bună oportunitate, dar a fost ajuns din spate de Chipciu exact când se pregătea să trimită la poarta apărată de Brănescu.

Împotriva cursului jocului, UTA avea să fie egalată în min. 37. În urma unei faze fixe a clujenilor, arădenii au respins spre jumătatea terenului, Vukcevic a făcut pressing la Briceag, acesta a degajat pe spate, Postolachi a recuperate balonul, dar nu l-a observant pe Pires, aflat în apropiere. Jucătorul african i-a „furat” mingea în tușă, a pasat în centrul careului, între Chindriș și Benga, de unde Bălan, nemarcat, a înscris cu latul, 1-1.

Momentul dificil pentru UTA, dar mai ales pentru Postolachi, putea fi repede uitat, dacă ar fi fost validat golul lui Benga din minutul 45. Fundașul arădean a trimis din fața porții o minge respinsă de Brănescu după șutul lui Hoxhallari, dar după o analiză VAR de câteva minute, golul a fost anulat pentru offside la jucătorul albanez.

La reluare, Lincar a făcut prima mutare, și i-a trimis în teren pe Eli Fernandes și Pârvulescu, urcând automat liniile spre careul lui Iacob. Aproape toate atacurile „șepcilor roșii” s-au oprit însă în „triunghiul” Cascini – Benga – Chindriș, toți având o prestație solidă.

În min. 60, pe contraatac, UTA și-a creat o nouă ocazie consistentă. După o cursă în viteză a lui Otele, acesta l-a angajat pe Jobello, altruist, francezul a pasat spre Ademi, aflat singur în fața porții, dar Pîrvulescu, s-a interpus pe traiectoria mingii și apoi a respins. După doar trei minute, Chindriș a plecat într-o acțiune solitară, la aproximativ 40 de metri de poartă, a driblat tot ce a întâlnit în cale, însă șutul său a ocolit foarte puțin poarta.

După o lovitură liberă executată bine de Haită și respinsă de Iacob în corner, a venit din nou replica UTA-ei. În min. 82, Jobello, venit din banda stângă, a pătruns cu mingea în centru, a găsit o breșă între fundașii clujeni, l-a angajat perfect pe Cascini în careu, iar argentinianul a trimis senzațional cu stângul, pe colțul lung, fără speranțe pentru Brănescu, 2-1! Imensă bucurie pentru fanii alb-roșii. Până la final clujenii au încercat, cu disperare, să spargă „reduta” arădeană, dar au ajuns foarte greu în fața porții arădene.

Fluierul final al centralului Marcel Bârsan, care a „comis-o” în câteva faze, a consemnat o victorie meritată a UTA-ei, o victorie care duce echipa arădeană în zona de mijloc a clasamentui. Urmează însă o deplasare mai mult decât dificilă pentru trupa lui Ilie Poenaru, sâmbătă, la oră de prime-time, pe arena din Giulești, cu Rapid.

UTA: Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari – Isac (73 Șteau), Cascini – Jobello (90 Stahl), Matei (58 Ubbink), Otele (73 Keseru) – Postolachi (58 Ademi). Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Maxim, Șteau, Ubbink, Negoescu, Stahl, Keseru, Ademi. Antrenor: Ilie Poenaru

Cluj: Brănescu – Romeo, Filip, Ispas, Briceag (46 E. Pîrvulescu) – Purece (68 Simion), Pires, Haită – Chipciu (83 Boiciuc), Bălan, Hlistei (46 Eli Fernandes). Rezerve: Gorcea – Baravykas, Pârvulescu, Simion, Moraru, Hofman, Lopes, Boiciuc. Antrenor: Eric Lincar

Arbitri: Central: Marcel Bîrsan (București) / Asistenți: Adrian Popescu (Craiova), Ciprian Danșa (Satu Mare) / Rezervă: Viorel Flueran (Craiova) / VAR: Szabolcs Kovacs (Carei), Mircea Grigoriu (București).

No Comments

Comments for Victorie, după un meci disputat! are now closed.