UTA simte din nou gustul victoriei

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 05, 2022 with No Comments

UTA a așteptat cu o oarecare încordare partida cu Sepsi, una care nu se anunța deloc facilă, asta și prin prisma stării de spirit din cele două tabere.

Arădenii se prezentau în fața grupării din secuime, după ce nu mai câștigaseră de zece etape, perioadă în care au adunat doar cinci puncte, lucru care a dus și la despărțirea de antrenorul Laszlo Balint. Sepsi venea după o singură înfrângere în ultimele zece meciuri, timp în care a câștigat șase dintre ele, totul culminând cu victoria clară în fața celor de la CS U Craiova.

Instalarea pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne” a lui Ionuț Badea a dus la unele modificări în formula de start, Erico fiind titularizat în locul lui Constantin Dima, Baravykas i-a luat locul lui Vukcevic, Ubbink a fost folosit în linia mediană lângă Batha, acolo unde lipsea suspendatul Vorobjovas, Roger a fost titular în timp ce Cardoso era în tribune, nerefăcut după accidentarea cu Rapid. Brazilianul, obișnuit să joace în bandă, a fost folosit pe o poziție mai centrală și a fost jucătorul meciului.

Sub privirile a aproximativ 4.000 de spectatori, UTA a început foarte bine, iar în primele 20 de minute și-a trecut în cont câteva ocazii prin Miculescu, Batha și mai ales Leukzemis. Dacă l-a prima fază a ajuns târziu la minge și încercarea sa de lob a fost blocată de portar, la a doua ratare, lituanianul nu a avut nicio scuză. Ubbink i-a trimis o pasă excelentă peste toată apărarea oaspeților, dar din poziție centrală, singur cu portarul, l-a luat la țintă pe acesta.

Sepsi putea da lovitura în minutul 29, atunci când centrarea lui Eder l-a găsit nemarcat la a doua bară pe Ștefănescu, dar acesta a încercat o alunecare și s-a urcat pe minge.

A ieșit apoi la rampă Ubbink. După un șut peste portă de la 18 metri, Roger l-a găsit excelent la 14 metri în poziție centrală, a trimis cu latul printre o pădure de picioare a fundașilor echipei oaspete, dar Niczuly a reușit să blocheze cu piciorul.

Jocul bun al arădenilor putea fi anulat la ultima fază a primei părți, atunci când Erico a pierdut mingea în duelul cu Ștefănescu – singura greșeală a puternicului fundaș pe tot parcursul partidei -extrema celor de la Sepsi a centrat perfect în careu pentru Luckassen, dar atacantul olandez a luftat inexplicabil și mingea s-a dus pe lângă poartă.

După pauză tot arădenii au avut inițiativa. Dangubic a trimis un șut puternic care s-a lovit de spatele lui Mitrea, după care Benga și Leukzemis nu l-au putut învinge pe Niczuly.

Otele, intrat în locul lui leukzemis, a luat ochii publicului la prima sa acțiune. L-a depășit în viteză pe Ispas, însă centrarea sa a fost respinsă în corner de Niczuly.

În ultimele 20 de minute, Sepsi a urcat liniile și a preluat controlul jocului. UTA a făcut un pas în spate, acuzând și efortul depus până atunci. Dar bine așezați în teren, arădenii nu au oferit nicio breșă prin care să pătrundă adversarii, Benga și Erico reușind să respingă orice încercare de atac a elevilor lui Bergodi, în timp ce Shlyakov și Baravykas au stat foarte bine din punct de vedere defensiv. La mijloc, Batha a luptat eroic pentru fiecare balon, în apropierea sa au coborât atât Roger cât și Otele, iar Miculescu a fost urcat vârf de atac după ieșirea lui Leukzemis.

Mutările lui Badea s-au dovedit foarte inspirate, în timp ce Bergodi nu avea de unde să știe că va pierde meciul atunci când a ales să-l trimită în teren pe Fofana în locul lui Aganovic, în minutul 75. După doar două minute, Fofana a trimis o minge „moale” spre Ninaj, Roger a intuit, a „furat” balonul, a plecat de la jumătatea terenului într-un duel unu la unu cu Ninaj, i-a trimis acestuia mingea printre picioare, a mimat o pasă în dreapta de unde venea Miculescu, a întors din nou mingea pe exteriorul piciorului stâng și a șutat de la 18 metri în transversală, Niczuly era căzut, iar Miculescu venit din spate a simțit mirosul golului și a trimis cu capul în poarta goală: 1-0! Tribunele erau în delir, iar UTA era aproape de prima victorie după mai bine de trei luni.

La două minute după gol, Badea l-a debutat pe juniorul Pătlăgică în locul lui Miculescu. Fundaș dreapta de meserie, Pătlăgică a fost trimis să întărească flancul drept, lângă Baravykas.

Tot Fofana a greșit în minutul 83, atunci când i-a pasat aceluiași Roger, brazilianul a croșetat printre fundașii adverși din șutul său cu latul de la zece metri a fost respins cu un ultim efort de Niczuly în afara terenului.

Otele a reușit din nou o fază superbă, cu două driblinguri consecutive, fază încheiată cu o centrare bună, din păcate nefructificată.

Sepsi a forțat în ultimele minute ale jocului, dar UTA s-a apărat exemplat, la final chiar cu cinci oameni după introducerea lui Medjimorec.

Victorie în final, una de care UTA avea atâta nevoie, atât pentru „debutantul” Badea, dar mai ales pentru jucători și pentru publicul care a rămas minute bune în tribune pentru a-și ovaționa favoriții. Aplaudat cu generozitate a fost Erico, revenit în echipă, tribuna a doua scandându-i numele, iar Otele a avut parte de un debut excelent, fiind deja adoptat de tribuna de pe „Francisc Neuman”.

UTA: Iacob – Baravykas, Erico, Benga, Shlyakov – Batha – Miculescu (79 Pătlăgică), Ubbink, Roger, Dangubic (90 Medjimorec) – Laukzemis (64 Otele). Rezerve: Balauru – Medjimorec, Dima, Isac, Mercioiu, Mar, Pătlăgică, Hrezdac, Otele. Antrenor: Ionuț Badea

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Ashkovki (54 Păun), E. Gonzales, Aganovic (75 Fofana) – Achahbar (54 Golofca), Luckassen (75 Tudorie), Ștefănescu (88 Damașcan). Rezerve: Began – A. Dumitrescu, Vaşvari, Damascan, Golofca, Fofana, Păun, Bărbuţ, Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi

No Comments

Comments for UTA simte din nou gustul victoriei are now closed.