Un nou tratament avio împotriva țânțarilor, al treilea din acest sezon

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on august 16, 2022 with No Comments

Primăria Municipiului Arad desfășoară în perioada 17 – 19 august 2022 o nouă serie de activităţi combinate de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Lucrările de dezinsecţie debutează cu un tratament aviochimic (al treilea) în seara zilei de 17 august 2022 în intervalul orar 18:30 – 20:45 și continuă în dimineața zilei de 18 august 2022 între orele 06:15 – 09:00. Concomitent, de la ora 21:00 în seara zilei de miercuri, 17 august 2022, până dimineața în jurul orei 04:30 se va aplica tratamentul de dezinsecție terestră pe timp de noapte și va continua și în noaptea dintre 18 și 19 august 2022.

În dimineața zilei de 18 august 2022, începând cu ora 08:30 (până la finalizare) se va aplica și tratamentul de dezinsecție împotriva larvelor de țânțari (delarvizare).

Produsele folosite sunt: Cymina Ultra, Biopren 50 LML, Deltatim Plus, substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii şi care se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute!

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.  În caz contrar, Primăria Municipiului Arad şi operatorul economic contractat pentru acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt absolvite de orice responsabilitate! 

            În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.          

           

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţiile deschise pe malurile apelor, în depozitele de anvelope uzate, subsolurile de la blocuri etc., în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.

 

 

 

No Comments

Comments for Un nou tratament avio împotriva țânțarilor, al treilea din acest sezon are now closed.