Bugetul Programului Europa pentru Cetăţeni, majorat la Bruxelles

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on septembrie 10, 2013 with No Comments

Comisia pentru Cultură şi Educaţie a Parlamentului European a adoptat proiectul de aviz cu privire la Bugetul UE pentru anul 2014.

Printre modificările propuse de către eurodeputaţi se numără şi creşterea cu 2 milioane euro a sumei destinate programului Europa pentru Cetăţeni, mai exact linia bugetară care vizează rememorarea trecutului comun şi întărirea capacităţii de participare civică la nivel european.

Deputatul Iosif Matula, membru în Comisia pentru Cultură şi Educaţie, consideră că într-un moment în care cetăţenii exprimă o neîncredere mare în înstituţiile şi politicile UE, Uniunea trebuie să dea dovadă de viziune şi să finanţeze corespunzător proiectele societăţii civile. Europarlamentarul  îşi exprimă regretul că, din cauza constrângerilor bugetare, programul a suferit o reducere semnificativă a fondurilor, dar este mulţumit de rezultatul votului din comisie.

“Prin creşterea bugetară adoptată,  vom putea finanţa mai multe proiecte care să permită popoarelor să se cunoască mai bine.  În felul acesta, dovedim că respectăm inclusiv tema anului european 2013: cetăţenii. Mai mult, sumele alocate vor sprijini acţiunile organizaţiilor non-guvernamentale, adică tocmai acei actori care se află cel mai aproape de cetăţeni şi care contribuie din plin la procesul construcţiei europene” a afirmat Iosif Matula după votul din comisia parlamentară.

Obiectivul general al Programului Europa pentru Cetăţeni este acela de a acorda tuturor locuitorilor Uniunii posibilitatea de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar.

În cadrul Anului European al Cetăţenilor, Aradul a organizat recent un eveniment de anvergură, având ca punct central  Festivalul Minorităţilor, care s-a bucurat de prezenţa vicepreşedintelui Parlamentului European, ungurul Laszlo Surjan.

 

No Comments

Comments for Bugetul Programului Europa pentru Cetăţeni, majorat la Bruxelles are now closed.