Traian Igaş: „USL între adevăr și minciună”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , , , , ,

Published on iulie 01, 2013 with No Comments

USL a venit la guvernare cu promisiuni de mai bine, vom mări salariile, nu vom mai da afară oameni, vom face economia să meargă. Dar încă dinainte de alegeri Guvernul Ponta 1 și-a făcut planul pentru primele disponibilizări. Încă din mai 2012 USL a stabilit reorganizarea ANAF prin disponibilizări masive, denumite frumos “reducerea cu 30% a funcțiilor de conducere”.

Această reorganizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost aprobată săptămâna aceasta de Guvernul USL și timpul v-a dovedi că aduce alte disponibilizări. USL trebuie să explice arădenilor de ce marea regionalizare începe cu desființarea unor primării și a Direcțiilor Județene de Finanțe? Guvernul USL a stabilit capitalele direcțiilor regionale, fără nici o altă consultare, iar în cazul județului Arad aceasta va fi la Timișoara. Parlamentarii USL de Arad sunt puși la prima încercare în a apăra interesele județului și acum se va vedea influența lor la București și nivelul de încredere de care se bucură aceștia în fața Guvernului Ponta.

Guvernul USL a ales o altă abordare, pe sub masă, a regionalizării României. Dacă nu s-au înțeles între ei care să fie șef și unde, acum au ales să facă regionalizarea prin intermediul ministerelor și au început cu finanțele. În spatele acestei pompoase reorganizări se ascund disponibilizările a aproximativ 2.500 de angajați ai ANAF, și nu din aparatul central, ci din teritoriu, iar Direcția Generală a Finanțelor Publice Arad va trebui să disponibilizeze 60 de angajați.

În timp ce reducerile afectează numai teritoriul, la București se înființează noi direcții, coordonate politic, după cum se arată în nota de fundamentare: “Direcţia generală antifraudă va fi o structură naţională, având 8 servicii regionale aflate în directa coordonare a aparatului central”. (NOTĂ DE FUNDAMENTARE – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii structurilor de administrare fiscală)

În același timp, colectarea veniturilor va scădea iar contribuabilii se vor vedea nevoiți să facă față unui sistem de plată a taxelor și impozitelor mult îngreunat întrucât această reorganizare pune în aceeași oală persoanele fizice cu cele juridice. Ce se va întâmpla cu economia în tot acest timp, numai USL știe, dar nu o spune încă pentru că va avea un destin tragic.

No Comments

Comments for Traian Igaş: „USL între adevăr și minciună” are now closed.