Deputatul Sergiu Vlad (USR) verifică schimbarea destinației terenurilor de sport din Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 20, 2017 with No Comments

terenuri desfiintate

Pe parcursul anilor, mai multe baze sportive din Arad au fost dărâmate, în ciuda opoziţiei iubitorilor de sport. În locul lor nu au fost construite altele similare, așa cum impune legislația. Pentru a verifica modul în care autoritățile au aplicat legea, deputatul Sergiu Vlad solicită informații printr-o interpelare adresată Ministrului Tineretului și Sportului.

Situația necesită clarificări deoarece realitatea de la fața locului nu ține cont de Legea 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului. În actul normativ se precizează la articolul 79, alineatul 1, că schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate. În apărarea actelor și avizelor emise dezvoltatorilor imobiliari, reprezentanții administrației locale spun că nu au avut ce face pentru că terenurile erau în proprietatea unor societăți private. Însă aceeași lege precizează la alineatul doi că „dispoziţiile alin. (1) se aplică şi societăţilor comerciale care deţin active patrimoniale destinate activităţii sportive ce au aparţinut statului.”

În interpelarea făcută, deputatul Sergiu Vlad atrage atenția asupra situațiilor în care au fost desființate stadionul Telecom din Micălaca, stadionul Vagonul de pe strada Banu Mărăcine și stadionul Strungul din cartierul Vlaicu. Deputatul arădean solicită să i se comunice „hotărârile de guvern și orice alte acte oficiale în baza cărora s-a făcut schimbarea destinației bazelor sportive mai sus menționate”, precum și enumerarea bazelor sportive „similare celor desființate a căror construcție prealabilă a permis emiterea avizului autorității guvernamentale”.

În viziunea USR, scopul legii nu este de a proteja strict patrimoniul construit, ci serviciile comunitare facilitate de acesta. Astfel, prin schimbarea destinației bazelor sportive, autoritățile au renunțat de fapt la prestarea unui serviciu de interes pentru comunitate. „Prevederile legale par să fi fost încălcate repetat în ultimul deceniu de către administrația locală și dezvoltatorii imobiliari din Arad”, se mai menționează în interpelare.

No Comments

Comments for Deputatul Sergiu Vlad (USR) verifică schimbarea destinației terenurilor de sport din Arad are now closed.