Toamna aceasta, Caravana LSRS ajunge la Arad

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on septembrie 25, 2014 with No Comments

La început de an școlar și universitar, voluntarii LSRS pornesc la drum pentru a se întâlni cu tinerii interesaţi de studiile în străinătate.

Ne vedem aşadar luni, 29 septembrie 2014, ora 11:00, la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad.

Succesul din anii anteriori și reușita ediției din primăvara lui 2014 au demonstrat că interesul tinerilor români pentru studiile peste hotare este din ce în ce mai mare și nevoia de informații a acestora crește proporțional.

Cei prezenţi vor putea afla aproape totul despre studiile în Italia, prin seminarul interactiv susţinut de foşti şi actuali studenţi români din această ţară.

Caravana este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale.

Noutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu obișnuitele seminarii pe tema studiului în străinătate. Structura acestor mini-conferințe va fi mai elaborată și mai interactivă, menită să implice activ participanții în procesul de informare. Pe lângă prezentarea studiilor în străinătate și a oportunităților oferite de diferite țări pentru studenții internaționali, la aceste mini-conferințe vor participa speakeri consacrați care au absolvit universități din străinătate și cu care tinerii prezenți să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă și experiența academică în străinătate. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc, precum și sesiuni de networking informal.

Pentru mai multe detalii despre proiect și pentru programul complet al evenimentelor din cadrul Caravanei LSRS, vă invităm să consultați site-ul http://www.lsrs.ro/caravana/.

Susținem și ne susțin: British Council, Educativa, USR, UNSR, UN Youth Association of Romania, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Județean al Elevilor Arad, SmartDreamers, Școala de Valori.

No Comments

Comments for Toamna aceasta, Caravana LSRS ajunge la Arad are now closed.