În curând vor începe lucrările la pasarela pietonală peste Mureş

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 12, 2013 with No Comments

Lucrările la pasarela pietonală peste Mureș, care va face accesul la Ștrandul Neptun din Arad, vor începe în scurt timp, acestea fiind amânate în prezent din cauza nivelului ridicat al râului.

Pentru realizarea pasarelei hobanate pentru pietoni și bicicliști, Primăria Arad va plăti peste 2,3 milioane de euro (10.371.179 lei).

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăgici, a precizat, joi, că ordinul de începere a lucrărilor va fi dat imediat ce nivelul râului Mureș va mai scădea. „Acum, nivelul Mureșului este foarte ridicat din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă. Imediat după ce nivelul râului va mai scădea vor putea începe lucrările la pasarela pietonală“, a spus Corina Drăghici.

Podul pietonal care va lega zona centrală a oraşului cu zona Ștrandului Neptun va avea o lungime de peste 210 metri, doi piloni înclinaţi înspre albia râului Mureş.

Contractul pentru realizarea pasarelei pietonale şi pentru biciclişti a fost atribuit firmei arădene Tehnodomus SA, în urma unei licitaţii publice.

„Pasarela propusă a se construi va fi amplasată la aproximativ 18 – 25 metri în amonte de podul de pontoane existent în zona parcului «Mihai Eminescu». Soluţia aleasă este o pasarelă pietonală şi pentru biciclişti, hobanată cu doi piloni, care din considerente estetice sunt înclinaţi cu 5 grade spre albia Mureşului. Lungimea totală a structurii este de 210,25 m, fiind realizată din 3 deschideri de 33,3 m, 125,9 m și 51 m”, se arată în descrierea proiectului.

Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali, dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.

Durata lucrărilor este de 15 luni, începând de la data atribuirii contractului.

No Comments

Comments for În curând vor începe lucrările la pasarela pietonală peste Mureş are now closed.