Studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui parc în zona UTA a fost aprobat

Written by admin. Posted in Cultura, Utile

Tagged: , , ,

Published on octombrie 16, 2023 with No Comments

În cadrul ședinței extraordinare de luni, 16 octombrie 2023, aleșii locali au aprobat studiul de fezabilitate privind amenajarea unui parc în zona UTA, pe str. Poetului. Investiția în valoare de aproape 6 milioane de lei ar urma să se realizeze în 45 de luni, din care jumătate de an va fi execuția efectivă a lucrărilor.

Prin această investiție, municipalitatea arădeană își propune îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor prin crearea unui cadru natural optim de petrecere a timpului în aer liber, satisfacerea nevoilor de agrement și recreere a populației urbane, reducerea nivelului de poluare și nu în utimul rând îmbunătățirea aspectului estetic al zonei.

În suprafață de peste 5000 mp, parcul va dispune de o zonă destinată fotografiilor și de una pentru practicarea fitness-ului în aer liber. În centrul parcului se are în vedere amenajarea unei fântâni arteziene cu jocuri de apă şi lumini. Totodată se propune realizarea de alei pietonale (dotate cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi) și piste de biciclete, reabilitarea peisageră a zonei, prin toaletarea vegetației existente și plantare de material dendrologic nou, asigurarea iluminatului ornamental și realizarea unui sistem wi-fi.

Dorim să expropriem terenul respectiv pentru a putea să amenajăm un mic parc în continuarea locului de joacă existent. Vorbim despre o suprafață de teren viran, aflat în proprietate privată, de unde și necesitatea exproprierii. Nu putem fi de acord cu dorința proprietarului de a construi blocuri. Prin urmare facem un efort birocratic acum astfel încât în cel mai scurt timp să putem expropria și apoi să intrăm în linie dreaptă cu ceea ce înseamnă PUZ, proiectare și în final execuție.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

No Comments

Comments for Studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui parc în zona UTA a fost aprobat are now closed.