Stahl se întoarce acasă

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 13, 2022 with No Comments

După trei ani departe de Arad, timp în care a evoluat în Liga 1, pentru Astra Giurgiu și Rapid, contabilizând 69 de partide și patru goluri, Albert Stahl revine acasă, la UTA. Deocamdată o face sub formă de împrumut de la formația giuleșteană, până în vara lui 2023, arădenii având apoi o opțiune de cumpărare a sa.

Prezentarea sa a însemnat și explicarea declarațiilor date acum un an, când semna cu Rapid, declarații considerate o trădare de către fanii „Bătrânei Doamne”. „Mă simt foarte fericit, mi s-a împlinit un vis, acela de a ajunge la o asemenea echipă de tradiție. Am simțit spiritul Rapidului chiar pe pielea mea, când am fost la meciul cu FCSB, iar de atunci pot spune că m-am îndrăgostit de acest spirit și abia aștept să îl simt și pe teren. Rapid înseamnă un club iubit, unic pentru suporterii pe care îi are și sunt norocos că pot juca aici” spunea atunci fotbalistul arădean.

„Știu ce am declarat, am spus că pentru orice jucător e un vis să joace cu așa suporteri. Consider că orice fotbalist profesionist vrea să joace la echipe cu fani mulți. Am fost la Astra unde nu veneau suporteri, iar la UTA am văzut ce înseamnă galerie, atmosferă. Eu sunt arădean, am venit acasă, cunosc galeria, cunosc emulația din jurul echipei, știu că suporterii vor calitate și rezultate, de asta am venit. Așadar, nu o să-mi lipsească suporterii Rapdului, dacă și aici e una din cele mai bune atmosfere din țară” a precizat Stahl.

După plecarea lui Adi Petre sau Cipri Rus, UTA nu a mai avut jucători arădeni în lot, exceptând tinerii promovați de la Academie. „Pentru un arădean să joci cu UTA în Liga 1 e ca un vis împlinit. Am jucat de mic copil aici, dar cel mai sus în Liga 2-a, acum fac un pas mare cu UTA în Liga 1. Mă întorc fericit acasă, aici am familia. Am revenit cu forțe noi, încrezător și trebuie să arăt că am venit să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. Trebuie să avem ambiția de a juca la victorie orice meci și să o facem prestând un fotbal frumos. Adică să avem calitate în joc, ocazii, să ținem de minge, depinde doar de noi, de cât de bine ne pregătim, în așa fel încât să impunem aceste lucruri la fiecare meci. Doar prin evoluțiile mele pot să conving clubul să dea bani pe mine, vedem ce va fi la finalul anului. Chiar dacă, se pare, Rapidul are un buget mai mare acum, nu e pas înapoi pentru mine. Nu gândesc așa, când vii la UTA trebuie să-ți dorești să joci cât mai bine. Eu sunt tânăr, trebuie să joc, să adun minute, să demonstrez ceea ce pot” a mai punctat rapidul fotbalist de bandă, care are în palmares cu echipa Under 19 a UTA-ei o Cupă și o Supercupă a României în vara lui 2016.

Stahl ar putea lupta pentru un tricou de titular chiar cu David Miculescu, un alt „produs” vandabil al UTA-ei, cotat la 1,2 milioane de euro de transfermarkt. „Nu știu dacă am venit să îi fur postul lui David. Trebuie să ne antrenăm, să tragem de noi și poate jucăm împreună, asta va fi și mai frumos. Până la urmă, ăsta e răspunsul unui fotbalist, pe teren și totul pornește de la antrenament” a completat tânărul fotbalist arădean.

Odată cu sosirile lui Albert Stahl și Raul Steau (fotbalistul Gazului încă nu și-a rezolvat toate problemele cu Gazul și nu a semnat încă), UTA este acoperită la nivelul mijlocașilor de bandă. „Stahl e un fotbalist pe care mi-l doream și care se pliază pe ceea ce vreau eu și concepția mea de joc. Am nevoie de jucători ca el, de viteză, cu schimbări de direcție. Fiind arădean, e un impact și mai mare pentru el. Nu a fost ușor să îl aducem, e împrumutat cu opțiune de cumpărare, depinde doar de el dacă îl vom lua sau nu la finalul sezonului. Albert a fost prima opțiune la mijlocași de bandă, știam că e sub contract și era greu de adus. Am insistat, am discutat și am găsit înțelegere la Rapid să ni-l dea împrumut. Repet, nu a fost simplu, că și Rapidul a dat bani pe el și nu renunță ușor la jucători ca el. Repet, m-am bătut pentru el și domnul Meszar a rezolvat în mare parte acest transfer cu agentul lui (n.a. Cătălin Sărmășan). Știu că Albert e și e unul dintre favoriții domnului Meszar, dar împrumutul său nu are legătură cu asta. Nu aducem jucători pe simpatii sau cu inima, eu decid în totalite transferurile și am încredere în Albert. Mi se propun jucători, discutăm despre ei, dar eu iau decizia finală. Eu răspund de rezultate, eu îmi asum jucătorii, de asta nici domnul Meszar nu a insistat, chiar dacă mi-a spus că e un copil al dânsului. Eu l-am vrut și când i-am spus că îl vreau s-a bucurat și dânsul și a făcut eforturi să îl aducem” a spus Ilie Poenaru.

No Comments

Comments for Stahl se întoarce acasă are now closed.