Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală a Grupului de Acțiune Locală Podgoria Miniș Măderat 2023-2027!(A)

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on noiembrie 20, 2023 with No Comments

GAL Podgoria Miniș Măderat a primit finanțare europenă pentru scrierea noii strategii pentru perioada 2023-2027 în valoare de 29.902,27 euro. Este una dintre cele mai importante strategii de acest gen, la nivelul județului Arad. La întocmirea cererii pentru această finanțare, GAL-ul din Podgoria Aradului s-a situat pe un loc foarte bun, locul opt la nivel național.

În conformitate cu reglementările europene și naționale, cu scop orientativ, prin Strategia de Dezvoltare Locală 2023-2027, GAL-urile pot finanța următoarele investiții:

- intervenții colective în domeniul agricol și agro-alimentar;

- investiții în domeniul neagricol, inclusiv în domeniul turistic;

- activități de susținere a patrimoniului local material și imaterial intervenții în infrastructura locală și servicii destinate comunității;

- activități ale start-up-urilor neagricole – în baza unui plan de afaceri;

- acțiuni pregătitoare pentru aderarea la scheme de calitate;

- acțiuni de cooperare și care sprijină asocierea.

Prin Strategia de dezvoltare locală pot beneficia de finanțare europeană mai multe categorii de beneficiari eligibili din domeniul privat cum ar fi:

- Persoane Fizice Autorizate/Întreprinderi Individuale/Întreprinderi Familiale;

- Societăți comerciale;

- Societăți agricole și alte forme de asociere în agricultură;

- Composesorate;

- Asociații și fundații;

- Cabinete medicale;

- Parteneriat informal.

Rata sprijinului, respectiv sprijinul nerambursabil, nu va depăși 65% din costurile eligibile. Ratele de sprijin pot fi majorate pentru anumite tipuri de investiții.

„Grupurile de Acțiune Locale prezintă un interes distinct pentru accesarea de fonduri europene. Și, în mod special, pentru GAL Podgoria Miniș-Măderat, unul dintre cele mai performante din țară. Prin acest GAL, de-a lungul timpului, s-a reușit scrierea, depunerea și câștigarea unor proiecte, prin care s-au atras fonduri europene. De aceea, în calitate de primar cu experiență în administrația publică, fac un apel tuturor celor interesați să se alăture acestei strategii câștigătoare, să se adreseze Grupului de Acțiune Locală pentru a folosi și acest instrument de atragere de fonduri europene.
Creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă, implementând măsuri de reabilitare sau modernizare, dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea tuturor formelor de turism, dezvoltarea societăţii civile, dezvoltarea serviciilor sociale a culturii şi susținerea tradiţiilor populare şi sprijinirea mediului de afaceri – sunt domenii care pot fi îmbunătățite, având GAL Podgoria Miniș-Măderat ca partener”
, a ținut să precizeze președintele GAL Podgoria Miniș-Măderat și primarul comunei Șiria ing. Valentin Bot

No Comments

Comments for Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală a Grupului de Acțiune Locală Podgoria Miniș Măderat 2023-2027!(A) are now closed.