Spitalul Judeţean Arad are cea mai modernă farmacie din vestul ţării!

Written by florin lucian coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on august 04, 2014 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a inaugurat azi cea mai modernă farmacie de spital din vestul României, farmacia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Investiţia, în valoare de 521.358,09 lei a fost asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad. Suprafaţa amenajată este de 287 metri pătraţi, durata de realizare a investiţiei fiind de cinci luni.

Investiţia a constat în execuţia următoarelor lucrări:

* Amenajare/reamenajare a spaţiului farmaciei spitalului;

* Execuţia de goluri în diafragmele de beton pentru ferestre şi uşi, astfel încât farmacia să corespundă normelor sanitare în vigoare;

* Practicarea unor goluri pentru tubulaturile de instalaţii şi ventilaţii;

* Realizarea unei pasarele pietonale, plus rampe de acces metalice;

* Recondiţionarea instalaţiei sanitare, electrice, de încălzire;

* Înlocuirea tâmplăriei vechi de lemn cu tâmplărie nouă, din termopan;

* Montare covor PVC – trafic greu;

*Montare covor PVC la pereţi;

* Confecţionare, montare mobilier specific în toată farmacia.

Spitalul Judeţean Arad se află în plin proces de modernizare. Acest proces este sprijinit de Consiliul Judeţean Arad, care a alocat, din fonduri proprii, sumele necesare pentru amenajarea farmaciei spitalului. Am dorit să asigurăm condiţii optime desfăşurării activităţii din această zonă a spitalului şi să continuăm procesul de acreditare, una dintre cerinţe, strict necesară, fiind modernizarea şi extinderea spaţiului farmaciei” a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Încă un spaţiu al spitalului a fost recondiţionat. Condiţiile de păstrare ale medicamentelor erau improprii, iar aceste lucrări de reabilitare erau absolut necesare. Iată că şi de data aceasta s-a realizat un spaţiu lărgit, cu circuite respectate, aprovizionare farmaciei realizându-se pe o parte, iar eliberarea medicamentelor pe altă parte. Lucrările s-au realizat cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Această farmacie asigură eliberarea medicamentelor pentru Spitalul Judeţean şi coordonează inclusiv celealte două farmacii, din piaţa Mihai Viteazul şi de pe str. Episcopiei” a precizat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

[nggallery id=200]

 

No Comments

Comments for Spitalul Judeţean Arad are cea mai modernă farmacie din vestul ţării! are now closed.