Și în cupă, la fel de greu

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 27, 2023 with No Comments

UTA a debutat cu o victorie în grupele Cupei României, 2-1 (0-1) la Buzău, după un meci cu multe semne de întrebare.

Este clar că la ora actuală, trupa arădeană depinde în mare măsură de prezența în teren și prestațiile lui Fabry, Freitas, Rareș Pop și Cooper. Mircea Rednic a început la Buzău fără ei, dorind să îi odihnească în perspectiva meciului de campionat cu FC Voluntari. Nu a fost o alegere fericită, înlocuitorii lor având o prestație deplorabilă, atât din punct de vedere fotbalistic cât și al implicării în joc, al determinării.

Gloria Buzău a fost în primul mitan echipa clar mai bună, mai prezentă în joc, iar golul înscris de Dumitrache, în min. 32, a venit ca o confirmare a ceea s-a întâmplat pe teren. Mijlocașul buzoian a pătruns nestingherit pe partea dreaptă, a intrat în careu, a tras la poartă, mingea a lovit piciorul lui Kucher, ieșit să închidă unghiul, de unde a ricoșat în poartă, cu toată opoziția lui Roganovic.

La pauză, exact ca la Botoșani, Rednic a făcut trei schimbări inspirate, Freitas, Rareș Pop și Fabry în locul lui Marku, Ofosu și Stanciu, toți trei din „alt film”. Cu mențiunea că fostul jucător al celor de la FC Botoșani și Universitatea Craiova este total nepregătit și pare că va avea nevoie de luni bune pentru a ajunge la un nivel decent de exprimare.

Gu gândul la obiectivele din campionat, Andrei Prepeliță a mutat și el, schimbându-i pe Pervan și Angelov, doi dintre cei mai buni buzoieni. În aceste condiții balanța s-a înclinat spre UTA.  Freitas a egalat în min. 57, cu un „trasor” de la 30 de metri, trimis sub bară, avantajat și de faptul că goal-keeper-ul buzoian Haymamba era puțin ieșit. Tânărul portar a greșit și la a doua reușită arădeană, respingând în față un șut parabil al lui Fabry, o șansă pentru Vucenovic de a înscrie, în min. 75,  primul său gol în alb-roșu.

Dincolo de punctele care dau speranța ieșirii din grupe, rămâne din nou senzația că UTA actuală este foarte „subțire”. Majoritatea celor trimiși de Mircea Rednic în teren miercuri nu s-au ridicat nici măcar la nivelul adversarilor, ceea ce înseamnă că nu prea emit pretenții nici la nivelul ligii secunde din România. Ce să le mai cerem atunci când vor să demonstreze că merită să evolueze pentru UTA în primul eșalon?

Gloria: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Patapis, Wiktorski, Sălceanu – Georgiev – V. Angelov (Tănasă), Pervan (46 Trebotic), D. Izata (67 Șerban), V. Dumitrache (67 Radic) – Chică-Roșă (67 Mihaiu). Rezerve: Greab – Nadolu, Dobrosavlevici, Golan. Antrenor: Andrei Prepeliță

UTA: Kucher – Roganovic, Stolnik, Benga, Dumitrașcu – Holst (62 Leidsman), Marku (46 Freitas) – Stahl, Stanciu (46 Rareș Pop), Ofosu (46 Fabry) – Vucenovic (81 Ali Abeid). Rezerve: Iacob – Rodrigues, Iurasciuc, C. Mihai. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), Daniel Ilinca (Craiova), Răzvan Tudor (Bucureşti). Rezervă: Mihai Ene (Bucureşti – Bucureşti)

No Comments

Comments for Și în cupă, la fel de greu are now closed.