Seminar destinat obţinerii de fonduri nerambursabile

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on martie 14, 2014 with No Comments

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest organizează luni, 17 martie 2014, în Arad, un seminar de informare destinat administrațiilor publice locale și unităților de învățământ pre-universitar de stat din județul Arad interesate de obținerea finanțării nerambursabile prin Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR). Solicitanții care pot accesa această finanțare trebuie să fi semnat deja și demarat un contract de lucrări – în calitate de autoritate contractantă – pentru activitatea ce face obiectul cererii de finanțare depuse in cadrul acestui apel de proiecte.

Seminarul va avea loc în Sala Mare a Consiliului Județean Arad (Strada Corneliu Coposu, nr. 22), începând cu ora 11:00.

Acest apel de proiecte, din cadrul domeniului major de intervenție 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR), este finanțat din fondurile realocate – conform Deciziei Comisiei Europene C (2013)/9772 finale din 19 decembrie 2013 – din cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu și a Programului Operațional Sectorial Transport.

Realocarea financiară pentru acest domeniu major de interventie al Regio-POR, la nivel național, însumează  172,95 milioane euro, Regiunii Vest revenindu-i 17,88 milioane euro (finanțarea provine din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și Bugetul de Stat).

În cadrul seminarului vor fi prezentate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții de finanțare pentru a putea accesa fonduri nerambursabile prin Regio-POR, ghidul de finanţare pentru domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” – domeniu în cadrul căruia administrațiile publice locale și unitățile de învățământ pre-universitar pot solicita  finanţare, precum şi aspecte practice referitoare la întocmirea dosarului cererii de finanţare.

Participarea în cadrul seminarului este gratuită.

Seminarul de instruire din Arad face parte dintr-o serie de seminarii pe care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest le organizează în reședințele celor patru județe ale Regiunii Vest (Arad, Deva, Reșița, Timișoara), facilitând astfel accesul la informaţii referitoare la Regio-Programul Operaţional Regional în vederea implementării de proiecte realizate cu fonduri nerambursabile şi în aceste loc

Procedura de depunere presupune două etape, având următoarele termene: 

  • Data limită pentru depunerea cererilor de finanțare secțiunea I: 16 aprilie 2014
    • Cererea de finanțare, secțiunea I împreună cu dosarul de achiziție pentru achiziția publică de atribuire a contractelor de lucrări și anexele aferente descrise în Ghidul solicitantului
  • Data limită pentru depunerea cererilor de finanțare secțiunea II: 29 mai 2014
    • Cererea de finanțare, secțiunea II cu anexele aferente descrise în Ghidul solicitantului.

Doar solicitantii de finantare a caror documentatii au fost aprobate in cadrul sectiunii I au posibilitatea de a  depune cererile de finantare in cadrul sectiunii II.

Pentru acest acest apel de proiecte nu se aplică principiul primul venit primul servit, proiectele intrând la finanțare în ordinea punctajului obținut în urma evaluării.

Această finantare poate fi accesată doar de către unităţile de infrastructură educaţională de stat preuniversitară pentru: învățământ primar (clasele I-IV), învățământ gimnazial (clasele V-VIII), învăţământ liceal (clasele de liceu IX-XII/XIII cu următoarele filiere: teoretică, vocaţională şi tehnologică) și învăţământ profesional cu durata de 3 ani. Nu se finanţează  activităţile legate de finalizarea construcţiilor unor noi unităţi de învăţământ pre-universitar de stat.

Categoriile de operaţiuni eligibile propuse prin ghid sunt reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii educaţionale pre-universitare, precum si crearea şi dezvoltarea campusurilor preuniversitare.

Activităţile eligibile orientative pentru proiectele depuse în cadrul acestui apel de proiecte pot fi:

  1. Consolidarea, modernizarea şi extinderea clădirilor   pentru toate tipurile de infrastructură pentru învăţământul obligatoriu, cu excepția campusurilor pentru învăţământ preuniversitar
  2. Consolidarea,  modernizarea şi extinderea clădirilor unităților de învățământ special, respectiv spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, cantine, diferite facilităţi pentru acces şi pentru activităţi didactice
  3. Construirea, extinderea, consolidarea, modernizarea clădirilor campusurilor pentru învăţământ preuniversitar
  4. Dotări didactice dacă au fost prevăzute iniţial în contractul de lucrări, conform Ordinului privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile
  5. Modernizarea şi extinderea utilităţilor necesare funcţionării obiectivului investiţiei de bază, precum: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, radio comunicaţii, telecomunicaţii, inclusiv crearea de facilităţi speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Valoarea totală a proiectului pentru care se solicită finanțare nerambursabilă trebuie să fie cuprinsă între minim 500.000 lei şi maxim 70.000.000 lei iar durata de implementare a acestuia nu poate depăşi data de 31 decembrie 2015.

No Comments

Comments for Seminar destinat obţinerii de fonduri nerambursabile are now closed.