Şeful SIE Mihai Răzvan Ungureanu: „Propunerea pe care mi-a făcut-o domnul preşedinte Iohannis a fost onorantă, dar ea vine într-un context regional atât de dificil”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 17, 2015 with No Comments

Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent la finalul acestei săptămâni la Arad, pentru o întâlnire cu susţinătorii săi, cu foştii colegi de partid, şi, nu în ultimul rând, cu reprezentanţii mass media. Pentru fostul senator de Arad a fost o întâlnire de rămas bun, în condiţiile în care acesta a fost numit director al SIE în data de 30 iunie, fiind obligat, conform prevederilor legale, să îşi depună mandatul de senator şi, de asemenea, să se autosuspende din partid.

„Am venit la Arad pentru a-mi lua rămas bun, de la dumneavoastră, de la susţinătorii mei, de la foştii colegi de partid, însărcinarea pe care o am astăzi obligându-mă pe drept cuvânt să nu mai fac distincţia între formaţiuni politice, să nu mai existe arădeni şi bucureşteni, pentru mine. Obligaţia pe care mi-am asumat-o, depunând jurământul către ţară, a patra oară când mi se întâmplă acest lucru, ţine cont de faptul că nu există decât cetăţeni români şi deasupra tuturor divergenţelor trecătoare, doar interesul României” a spus Mihai Răzvan Ungureanu,

Acesta a precizat că a preluat conducerea serviciului într-un context regional dificil, moment în care norii negri se îngrămădesc deasupra Europei, motiv pentru care este nevoie de un sistem naţional de apărare şi de securitate puternic.

„Propunerea pe care mi-a făcut-o domnul preşedinte Iohannis a fost onorantă, dar ea vine într-un context regional atât de dificil. În condiţiile în care norii negri se îngrămădesc deasupra Europei, consider că este nevoie de un sistem naţional de apărare şi de securitate puternic, bine construit, dedicat apărării ţării prin toate mijloacele avute la dispoziţie” a declat noul şef al SIE.

Întâlnirea cu jurnaliştii arădeni a prilejuit şi un scurt bilanţ al activităţii din Senatul României.

„Am depus 15 iniţiative legislative, între care inclusiv un proiect legislativ referitor la restituirea terenurilor şi imobilelor confiscate de regimul comunist. Am făcut 25 de interpelări, dintre care şase referitoare la situaţii semnalate de arădeni, ca urmare a celor peste 50 de audienţe susţinute la cabinetul parlamentar. Am adresat 28 de întrebări, o pătrime dintre ele având ca subiect problemele arădenilor. Am avut 7 declaraţii politice, 3 interpelări adresate primului ministru, 72 de luări de cuvânt în plenul Senatului şi al Parlamentului. Nu mai pomenesc de moţiunile pe care în calitate de parlamentar al Opoziţiei le-am semnat” a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Trebuie precizat că fostul senator de Arad a fost membru al Adunării parlamentare pentru Organizare şi Securitate în Europa (OSCE), al Comisiei pentru Politică Externă din Senat, al Grupului parlamentar de prietenie cu Danemarca, al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi vicepreşedinte al Grupul parlamentar de prietenie cu Letonia.

„Între aceste îndatoriri, probabil că cea mai consistentă, dincolo de activitatea comisiei de Politică Externă, o reprezintă participarea în calitate de membru al Adunării Parlamentare a OSCE. Acolo, în cinci sesiuni internaţionale succesive, am luat cuvântul fie pe teme de securitate regională, fie pe teme politice de vecinătate a Uniunii Europene, cu referinţă directă la Ucraina şi Republica Moldova” a arătat Mihai Răzvan Ungureanu, precizând că îşi va continua activitatea academică, aceasta fiind singura activitate extraprofesională pentru care nu există incompatibilitate.

În încheiere, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că se simte foarte apropiat de AradUngureanu a mai afirmat că va reveni, cu plăcere, la Arad, unde şi-a făcut foarte mulţi prieteni pe durata mandatului său.

„Mă simt atât de mult al Aradului şi atât de mult al dumneavoastră, încât relaţia aceasta are toate şansele să dureze indiferent de calitatea pe care o voi avea eu, de aici încolo, pe termen mediu sau lung. Voi reveni mereu cu drag la Arad” a încheiat emoționat, Mihai Răzvan Ungureanu.

No Comments

Comments for Şeful SIE Mihai Răzvan Ungureanu: „Propunerea pe care mi-a făcut-o domnul preşedinte Iohannis a fost onorantă, dar ea vine într-un context regional atât de dificil” are now closed.