MRU: “Bugetul pe 2014 va trece în varianta USL”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 30, 2013 with No Comments

Mihai-Răzvan Ungureanu: „Opoziția a tras multiple semnale de alarmă cu privire la bugetul propus de Guvernul USL pentru anul 2014. Amendamentele sunt respinse unul câte unul, Guvernul va merge mai departe cu varianta lor. Am cerut un buget corect, am cerut diminuarea cheltuielilor guvernamentale pe spatele celor care muncesc în sectorul privat. Numai cetățenii acestei țări, cu drept și putere de vot, mai pot schimba ceva.”

„Bugetul pe 2014 va aloca 40 mld pe investiții și 160 mld pentru salarii, pensii, asistentă socială și bunuri și servicii. Aceste cheltuieli de la buget nu mai pot fi susținute de veniturile curente din taxe și impozite, iar Guvernul decide să le acopere printr-o taxare și mai mare și prin imprumuturi”, a transmis Mihai-Răzvan Ungureanu, Președintele FC.

Mihai-Răzvan Ungureanu a amintit că Guvernul USL a ratat două ținte de deficit, ceea ce se traduce printr-o taxare suplimentară a generațiilor curente și viitoare și o creștere a împrumuturilor: “In 2012, în Guvernul Ungureanu, am avut o țintă de deficit de 2.2% din PIB, iar la sfârșitul anului trecut, în mandatul lui Victor Ponta, deficitul s-a situat la 3% din PIB. În 2013, ținta a fost tot de 2.2% din PIB, iar acum, la final de an, avem deja un deficit de 2.6%. Ei bine, pentru 2014, ați ghicit, avem o nouă țintă de 2.2%. Numărul “magic”. În ultimii doi ani, acest guvern a ratat două ținte de deficit. Ajung așadar la concluzia că ne pierdem timpul discutând despre ce ne pregătește Guvernul USL anul viitor. Cert este că bugetul pe 2014 este asigurat de super majoritatea USL-ista”, a transmis Președintele FC.

Mihai-Răzvan Ungureanu amintește totodată că deciziile de politică fiscală din 2013 au redus venitul disponibil. “Trebuie să înțelegem că astfel de măsuri au consecințe dezastruoase asupra României. Cetățenii acestei țări au puterea și pot schimba viitorul țării noastre”, a declarat acesta.

 

No Comments

Comments for MRU: “Bugetul pe 2014 va trece în varianta USL” are now closed.