Şedinţa Consiliului Local, plină de nereguli

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 02, 2014 with No Comments

PDL acuză faptul că Florin Farcaşiu, primarul comunei Tîrnova, continuă să conducă într-un mod nedemocratic destinele comunităţii. „Cu toate că instanţa a dat câştig de cauză Consiliului Local, pe care Farcaşiu a vrut să-l desfiinţeze, primarul continuă să desconsidere acest for legislativ şi să facă totul în comună după bunul său plac”, a declarat Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PDL Arad.

În cadrul şedinţei extraordinare de vineri, reprezentanţii PDL au constatat mai multe nereguli. „În primul rând, nu s-a ţinut cont de două elemente foarte importante. Unul dintre consilierii PDL, suspendat de Prefectură, dar care a contestat suspendarea în instanţă, nu a fost lăsat să-şi exercite dreptul democratic de a participa la şedinţă, de a vota şi de a decide, aşa cum alegătorii l-au desemnat, asupra proiectelor care vizează comuna Tîrnova. Legea e clară, până când litigiul din instanţă nu are o sentinţă definitivă, dumnealui îşi păstrează toate drepturile de ales local. A doua problemă a fost că un alt consilier, tot PDL, a părăsit Consiliul Local, dar primarul Farcaşiu refuză de aproape un an să accepte înlocuirea acestuia cu următorul consilier desemnat şi sprijinit de partidul pe listele căruia a candidat. Sunt două abuzuri prin care la Tîrnova primarul Farcaşiu a «eliminat» doi opozanţi, pentru a avea majoritate în plen”, a mai declarat Iustin Cionca.

De asemenea, alte două probleme destul de grave sunt votarea bugetului comunei într-o şedinţă extraordinară, fără ca acesta să fi trecut înainte prin comisii, respectiv suplimentarea ordinii de zi cu mai multe puncte, chiar înainte de şedinţă. „În problema bugetului, explicaţia a fost îngrijorătoare, domnul primar fiind obişnuit cu asemenea practică, de a se vota bugetul fără consultări, fără transparenţă. Iar suplimentarea cu mai multe puncte a ordinii de zi are şi ea o explicaţie cel puţin ciudată. Aceste proiecte, după cum susţine primarul, sunt mai vechi, de peste opt luni, adică de când Consiliul Local Tîrnova n-a mai activat. Dar, dacă sunt atât de vechi, dacă s-a ştiut de ele, de ce n-au fost trecute pe ordinea de zi luni, când s-a făcut convocarea Consiliului, ci abia în ultima clipă? Oricum, la şedinţă a fost prezent şi un reprezentant al Prefecturii. Sper că Instituţia Prefectului va analiza temeinic legalitatea Hotărârilor adoptate şi nu va da aviz de legalitate decât celor care într-adevăr întrunesc toate prevederile pentru a fi legale”, a încheiat Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Şedinţa Consiliului Local, plină de nereguli are now closed.