Se preconizează construcția primei ecluze pe râul Mureș

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on august 11, 2015 with No Comments

 

falca1

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, primarul Gheorghe Falcă a vorbit despre  proiectul Centurii Sud-Est, un proiect mai vechi al edilului șef a Aradului. Acesta a precizat că acest proiect a fost introdus în lista de proiecte de rezervă ale Regiunii Vest și ar putea primi finanțare cu bani europeană, în ciclul financiar 2016-2020. Proiectul ar urma să coste în jur de 14 milioane de euro din care trei milioane ar fi alocați pentru construcția unei ecluze, care ar face râul Mureș navigabil.

„Am reușit în ultimul Comitet al Regiunii să introduce pe lista de rezervă Centura de Sud-Est a municipiului. Pentru acest lucru am apelat la Agenția de Drumuri Regionale care a realizat un astfel de studiu, ne-am consultat cu dânșii, am văzut valoarea estimativă realizată în urma studiului de fezabilitate, în jur de 14 milioane de euro. Am decis în interiorul municipalității să realizăm un studio de fezabilitate pentru centură. Suntem bucuroși că acest proiect a intrat în regimul proiectelor de rezervă ale regiunii noastre. Cu regret noi nu am fost consultați de Consiliul Județean pentru a ne poziționa cu acest drum în interesul municipiului, dar am găsit înțelegere la nivel regionalși putem spune că vom începe pregătirea pentru studio de fezabilitate, apoi proiectultehnic și sperăm să avem o finanțare europeană Traversarea Mureșului o vom realize pe o ecluză, astfel încât să punem în valoare Mureșul, să-I dăm forța de navigabilitate. Încercăm să realizăm această ecluză și cea de-a doua pe programul Operațional Regional Româno-Ungar. Vom intra în consultări cu Parcul Național Lunca Mureșului, pentru că în acest moment de la Apele Române avem avizul  de realizare a acestei a doua ecluze”, a declarat Falcă.

Centura de Sud-Est va începe din zona sensului giratoriu al autostrăzii, la ieșirea din Arad spre Timișoara, și va face joncțiunea cu DN7 dincolo de Vladimirescu, la intersecția cu drumul spre fostul Combinat Chimic.

 

 

No Comments

Comments for Se preconizează construcția primei ecluze pe râul Mureș are now closed.