Se anunță un meci dificil cu Sepsi

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 17, 2021 with No Comments

UTA întâlnește duminică, de la ora 16.00, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, în secuime, o întâlnire între grupările „alb-roșii” ardelene ale primei ligi. Covăsnenii au promovat în primul eșalon în 2017, chiar în detrimentul Bătrânei Doamne, pe care o trimiteau atunci la baraj

An de an au acumulat experiență, s-au întărit, totul culminând cu prezența în play-off și calificarea în Conference League. Chiar dacă în acest sezon au avut un debut mai puțin convingător, Laszlo Balint consideră că e doar o situație de moment, iar gruparea pregătită de Leo Grozavu se va număra din nou printer protagonistele sezonului.

UTA și Sepsi au strategii asemănătoare, având la dispoziție loturi formate majoritar din străini, se bazează pe stadioane noi, cel de la Sfântu Gheorghe urmând să fie inaugurat în curând, se bucură de stabilitate, având și suporteri devotați, aici UTA punctând numeric. Un plus pentru Sepsi îl reprezintă infuzia de capital provenind din Ungaria, ceea ce contribuie la performanțele „alb-roșiilor” din secuime.

„Din multe puncte de vedere se poate face o analogie între cele două echipe. Urmează să fie dat în folosință un stadion nou, frumos, de care fotbalul românesc are nevoie. Altfel, cel puțin după al doilea an de la promovarea în prima ligă, Sepsi a demonstrat că este într-o creștere continuă și că are forța să se bată cu granzii campionatului. Poate, astăzi, nu putem rivaliza cu ei în ceea ce privește dezvoltarea clubului și mă refer, în primul rând, la infrastructură și buget. Ei beneficiază de un buget mult mai mare decât al nostru, adică există clar o stabilitate, ca și la noi, de altfel, dar la o scară puțin mai mare. Oamenii care conduc proiectul respectiv dau și ei garanții, sunt convins că se vor așeza din nou pe un drum bun în ceea rezultatele. Sepsi este echipa care merită să fie în prima jumătate a clasamentului, dar am dori să ajungă puțin mai târziu, căci asta ar însemna ca noi să scoatem un rezultat pozitiv duminică” a declarant antrenorul „Bătrânei Doamne”.

După trei victorii fără gol încasat, arădenii nu au mai reușit să „sigileze” poarta lui Iacob în meciul cu Rapidl. „Am lucrat la toate aspectele nu doar la cele legate de faza defensivă, de faptul că am luat două goluri în etapa trecută. Nu am căutat să corectăm doar greșelile defensive, ci multe alte aspecte. Am îmbinat detaliile legate de corectarea unor situații pe care le puteam gestiona mai bine cu lucruri pe care trebuie să le folosim în strategia noastră pentru pentru meciul cu Sepsi. Una peste alta, am spus că am avut o săptămână bună, în care băieții au reacționat foarte bine la cerințele noastre. Implicarea a fost foarte bună, există încredere, plecând și de la faptul că am făcut o repriză secundă foarte bună, poate cea mai bună din acest sezon” a precizat Gyuszi Balint.

Delegația arădeană pleacă spre Sfântu Gheorghe sâmbătă, după antrenamentul de dimineață. La Arad rămâne doar Tudor Călin, în continuare accidentat, în timp ce Baravykas (revenit târziu de la echipa națională) și Batha (suspendat cu Rapid)  se află din nou la dispoziția lui Balint.

La Sfântu Gheorghe și-au anunțat prezența și aproximativ 200 de suporteri arădeni, care se vor deplasa cu autocare și mașini personale.

No Comments

Comments for Se anunță un meci dificil cu Sepsi are now closed.