Scriitoarea Nora Iuga, oaspete al Bibliotecii Județeane “Alexandru D. Xenopol” din Arad

Written by florin coita. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iunie 02, 2016 with No Comments

NORA-IUGA

În zilele de 7 și 8 iunie, scriitoarea octogenară Nora Iuga este oaspetele Bibliotecii Județeane “Alexandru D. Xenopol” din Arad.

Marți, 7 iunie, de la ora 17.00, Nora Iuga va fi prezentă, în sala ”Concordia”, la proiecția filmului documentar ”Aici Nora Iuga”, regizat de Vlad Rotaru. Miercuri, 8 iunie, între orele 13.00 – 14.00, autoarea va lansa și lectura pentru arădeni din volumul său de dialoguri  ”Ca motorul unui Ford din 1931”, iar de la ora 16.00 va asista la proiecția altui film documentar,  inspirat din viața sa și regizat de același cineast, ”Nino al meu”.

Absolventă a Facultății  de Filologie a Universității din București, scriitoarea Nora Iuga s-a format la cursurile reputaților profesori Tudor Vianu și George Călinescu. Profesional, domnia sa a pendulat între activitatea de profesor de limbă germană, cea de bibliograf la Biblioteca Centarală de Stat, de redactor la Editura Enciclopedică și de ziarist.

Din anul 1971 este membră a Uniunii Scriitorilor din România, organizație în care, din anul 2000 deține funcții de conducere.

Este autor a numeroase cărți de poeme și proză ca: ”Vina nu-i a mea”, ”Captivitatea cercului”, ”Scrisori neexpediate”, ”Opinii despre durere”, ”Inima ca un pumn de boxeur” etc. Traduce importante cărți din culturile germană și suedeză.

 

 

No Comments

Comments for Scriitoarea Nora Iuga, oaspete al Bibliotecii Județeane “Alexandru D. Xenopol” din Arad are now closed.