Şcolile, în atenţia poliţiştilor locali

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on ianuarie 18, 2018 with No Comments

Începând de săptămâna aceasta, odată cu reluarea orelor de curs în şcoli, conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad a reactivat planul de măsuri adopat în vederea protejării elevilor arădeni. Vorbim despre măsuri ferme pe linie de ordine publică şi siguranţă rutieră.

În conformitate cu Legea Poliţiei Locale şi în baza Planului Teritorial de Acţiune întocmit la nivelul judeţului Arad,  mai multe patrule de poliţişti locali acționează pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal în proximitatea unităților de învățământ și în intersecțiile din vecinătatea acestora, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere și în vederea deplasării în siguranță a elevilor spre şi de la unitățile de învâțământ.

Astfel, polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice vor acționa cu precădere în următoarele zone:

  • Bulevardul General Dragalina – trecerea de pietoni situată în dreptul nr. 5-7 (Colegiul “Dimitrie Ţichindeal”);
  • Intersecția străzii Unirii cu Bulevardul Decebal;
  • Intersecţia Tribunul Dobra cu Bld. Decebal şi sensul giratoriu din Piaţa Arenei;
  • Trecerea de pietoni de pe A. D. Xenopol intersecție cu Bulevardul Decebal;
  • Trecerea de pietoni din faţa Colegiului Naţional “Moise Nicoară”;
  • Trecerea de pietoni de pe str. Petru Rareş din proximitatea Şcolii Generale “Aron Cotruş”.

De asemenea conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad a dispus constituirea unor patrule de polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice care să asigure un climat de siguranță publică în jurul școlilor și liceelor. Printre unităţile de învăţământ care au intrat în atenţia poliţiştilor locali se numără: Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Special Sf. Maria – Arad şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Henri Coandă”.

Încă de la începutul anului şcolar 2017-2018, Direcţia Generală Poliţia Locală Arad a stabilit o serie de acţiuni concrete care să asigure un climat de siguranţă în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, una din priorităţile noastre fiind tocmai creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice atât în unităţile de învăţământ cât şi pe drumul spre şi de la şcoli.”, a declarat, Florian Barna, director general al Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

 

 

 

No Comments

Comments for Şcolile, în atenţia poliţiştilor locali are now closed.