Cetățenii au obligația să dezăpezească în fața casei

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on februarie 27, 2018 with No Comments

Poliția Locală Arad le atrage atenția cetăţenilor oraşului, persoane fizice sau juridice, că au obligația să îndepărteze zăpada și gheața, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri.

Conform HCLM 162/2006, „Strângerea zapezii se face în locuri în care nu stânjeneşte circulaţia pietonală, auto sau parcarea”.  În cazul în care există pericolul iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor), de pe clădirile înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare şi de îndepartare a acestora cu mijloace proprii sau prin sesizarea autorităţilor competente.

În acest fel Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad încearcă să evite producerea de accidente la care sunt expuse în special persoanele în vârstă, dar şi copiii. Din acest motiv  polițiștii locali vor efectua verificări în următoarea perioadă şi vor aplica sancţiuni celor care nu respect aceste prevederi. Amenzile sunt cuprinse între 1001 şi 2000 de lei.

 

No Comments

Comments for Cetățenii au obligația să dezăpezească în fața casei are now closed.