Sărbătoarea muzicii la Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 17, 2017 with No Comments

Eveniment Montia la Siria_16 februarie

Comemorarea morții compozitorului Emil Monția (6 ianuarie 1882-16 februarie 1965), a prilejuit întâlnirea tinerilor cu trecutul și valorile acestuia, la muzeu, un eveniment de excepție, organizat împreună cu elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic Pâncota (prof. Potre Andreea, prof. Ieudean Mihaela, prof. Ciausu Bianca).

„Pornind de la expoziția care ilustrează ascensiunea artistică a compozitorului arădean, elevii au descoperit frumusețea și sublimul muzicii lui Emil Monția, autenticitatea și farmecul acesteia, prin intermediul a două dintre cele mai cunoscute romanțe, care fac parte din colecția muzicală monţiană, intitulate ”În adâncul sufletului meu”, romanță din opera ”Fata de la Cozia” pentru voce și pian, text/muzică de Emil Monţia și ”Pe placul inimei”, romanță pentru voce și pian, pe versurile Aureliei Păcaţian – Rubenescu/ muzica de Emil Monţia” a precizat Laura Mateș, muzeograf la Complexul Muzeal Arad.

Expoziția permanentă, dedicată vieții și activității compozitorului Emil Monția, a fost amenajată de către specialiștii muzeului județean în anul 1970, la castelul Bohuș din Șiria, în cadrul Muzeului Memorial „Ioan Slavici şi Emil Monţia”.

Eveniment cultural realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

 

 

No Comments

Comments for Sărbătoarea muzicii la Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria are now closed.