Dorel Căprar:,,Românii din America, un organism viu ce poate ajuta România”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 08, 2013 with No Comments

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, la invitaţia comunităţii româneşti şi a oficialităţilor americane. El a avut mai multe întâlniri oficiale şi cu caracter informal în care a abordat relaţiile româno-americane, posibilităţile de lărgire a colaborării de peste ocean dar şi modul în care comunitatea românească reuşeşte să-şi menţină şi dezvolte nivelul cultural-tradiţional şi religios.

Întâlnirea cu preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane din New York, Elias Wexler, a fost un real prilej de a discuta relaţia economică ale celor două state, posibilitatea şi necesitatea lărgirii schimburilor economice, a investiţiilor americane în România şi a protejării culturii şi tradiţiilor româneşti pentru comunitatea de limbă română de peste ocean.

Dorel Căprar a prezentat pe larg oportunităţile pe care le oferă judeţul Arad oamenilor de afaceri din SUA. A lansat chiar o invitaţie acestora ca să aleagă judeţul Arad din România atunci când se gândesc să investească în Europa. Ca membru în comisia de drepturile omului, minorităţi şi culte a Parlamentului României, Dorel Căprar, a avut întâlniri informale cu preotul Viorel Dumitrescu, dizident comunist, victimă a regimului de tristă amintire, preot care conduce ortodoxia românească din New York dar şi cu reprezentanţi ai cultelor neoprotestante. ,,Sunt oameni care au dus valorile religioase departe de casă, suflete ce slujesc zi de zi pentru românii de afară care au atâta nevoie de Dumnezeu. Credinţa românească este pe mâini bune acolo şi ţin să-i felicit pe aceia care  reuşesc să-i aducă aproape de Dumnezeu pe cei care calcă pragul bisericilor” a spus deputatul Căprar.

Extrem de importantă a fost şi întâlnirea cu Simona Mirela Miculescu, ambasador şi reprezentant permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, prilej de abordare a unor subiecte sensibile de politică externă: politica vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA, politica de apărare în zona Europei Centrale şi de Est, politica de cooperare româno-americană dar şi lobby pentru intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen. ,,În acest moment toţi factorii politici trebuie să pună umărul pentru acest deziderat – Schengen”, a declarat deputatul Căprar, membru al comisiei parlamentare care se ocupă cu integrarea în spaţiul Schengen.

Dorel Căprar a avut întâlniri informale cu români ce reprezintă diaspora, avocat Andreea Dumitru, reprezentanta comunităţii româneşti din New York, dr. stomatolog Andrei Grun, cu editorul fondator al ziarului de limbă română, New York Magazin, Grigore Culianu, dar și cu conducătoarea Institutului Cultural Român din New York, scriitoarea Doina Uricariu.

,,A fost un bun prilej să cunosc şi să înţeleg modul de viaţă al românilor plecaţi înafara graniţelor, nevoile lor, felul în care sunt păstrate şi perpetuate tradiţiile româneşti cultura şi religia sfântă românilor, ortodoxia. Prin strângerea relaţiilor şi o mai bună cooperare, prin investiţii americane în ţară, distanţa dintre românii pe care îi reprezint aici în ţară poate fi mult mai mică faţă de cei plecaţi în SUA şi alte părţi ale globului” a spus Dorel Căprar.

 

No Comments

Comments for Dorel Căprar:,,Românii din America, un organism viu ce poate ajuta România” are now closed.